Hlavní obsah

Krach vztahu kvůli zlozvykům? Tohle muži ženám neodpouští!

Foto: Thinkstock

Některé vlastnosti partnerek mohou být pro muže zcela nesnesitelné. Přesto o nich dokážou jen velmi málo mluvitFoto: Thinkstock

Reklama

Pokaždé, když s vámi nějaký muž začne alespoň občas sdílet domácnost, vztah nakonec ztroskotá? Může to být náhoda, ale možná za to může některý váš zlozvyk, který muži doslova nenávidějí!

Článek

Každý má nějaký nehezký návyk, ale některé z nich fungují na muže jako červený hadr na býka. Britský internetový prodejce koupelnového vybavení Ukbathrooms.com zjišťoval, které to jsou. A tohle je výsledek.

Muži neodpouštějí

Do průzkumu, o němž informoval britský deník Daily Mail, se zapojilo celkem 2139 lidí starších osmnácti let. Jednalo se o muže i ženy, přičemž základní anketní otázka zněla: „Jaký je podle vás nejodpudivější zlozvyk, který by váš partner či partnerka mohli mít?“ Navíc dotazovaní ještě vybírali ze seznamu nabízených možností a bylo dovoleno označit i více zlozvyků.

Nakonec měli dobrovolníci popsat, jak by daný vztah ovlivnilo, kdyby měl jejich protějšek návyk, který oni pokládají za ten nejhorší. Dvaatřicet procent dotázaných uvedlo, že by to bylo nepříjemné, ale pokusili by se partnera či partnerku změnit a zlozvyk by ho odnaučili. Jen 12 procent tvrdilo, že by jim to vlastně moc nevadilo, naučili by se s tím žít.

Celých 56 procent lidí ale rezolutně řeklo, že by s takovým člověkem žít nemohlo. A co je nejpřekvapivější, většinou (v 69 procentech) takto odpovídali muži. Ti jsou, zdá se, k „prohřeškům“ partnerek mnohem méně tolerantní než ženy k partnerům.

Foto: Thinkstock

Vlasy v kartáči nebo v odtoku vany, ostříhané nehty na koberci... na podobné věci si pánové stěžovaliFoto: Thinkstock

Tohle je odpudivé

Zajímá vás, jaké zlozvyky se v seznamu těch nejodpornějších umístily „nejvýše“? Mužům na ženách připadá téměř nechutné následující:

  • Nechávání vlasů v odtoku vany či umyvadla – 41 %
  • Oblečení poházené po zemi – 34 %
  • Ustřižené nebo ulámané nehty na podlaze – 24 %
  • Nadměrná plynatost – 16 %
  • Chorobná čistotnost – 13 %

Ženy jsou pak k nedokonalostem mužů shovívavější, přesto jsou věci, které se jim opravdu nelíbí. Jsou to tyhle:

  • Neuklízení špinavého nádobí – 39 %
  • Nadměrná plynatost – 27 %
  • Neudržování čistoty v koupelně vedoucí až k vytvoření plísní – 23 %
  • Neustále zvednuté záchodové prkénko – 14 %
  • Oblečení poházené po zemi – 11 %
Foto: Thinkstock

Hospodaření na podlaze, věčný nepořádek, to zase trhá nervy ženámFoto: Thinkstock

Když to shrneme

Podle mluvčího Ukbathrooms.com průzkum ukázal, že mužům nepořádek a nečistota také vadí, i když se o nich leckdy tvrdí opak. „Zjištění, že muži jsou k daným zlozvykům mnohem méně tolerantní než ženy, bylo překvapující. Možná se tím boří zaběhnutá představa, že muži jsou tak trochu čuňata. Také nás ale velmi překvapilo, že dost zlozvyků se týká koupelny. Možná by tedy klíčem ke spokojenému vztahu mohly být oddělené koupelny,“ řekl.

Zároveň ale naráží i na to, že vlastně jde většinou o drobnosti, nepodstatné návyky, dalo by se říci. O to víc zarážející je fakt, že i taková malichernost, jako je například nesklopené prkénko nebo podprsenka pohozená na zemi, je leckdy důvodem, proč spolu dva lidé nemohou žít.

A jaký zlozvyk je nejhorší podle vás?

Reklama

Načítám