Hlavní obsah

10 nejúspěšnějších modelů současnosti: Mužný David Gandy i Lucky Blue Smith jako nový James Dean

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se vás zeptáme na jména slavných modelek, určitě jich ze sebe vysypete rovnou několik, ať už to vezmete od ikon jako Naomi a Kate nebo současných super hvězd Gigi, Belly a Kendall. Znáte ale muže, kteří se v modelingu prosadili? Pokud vrtíte hlavou, pojďte se s nimi alespoň letmo seznámit.

Článek

Modeling není jen doménou žen a je celá řada mužů, kterým se v něm podařilo výrazně prosadit. Ačkoli jména úspěšných modelů uslyšíte dost možná poprvé, jejich tváře (a pevná těla) jste už s největší pravděpodobností někde zahlédli. Ať už to bylo v reklamě na pánský parfém, v módní kampani, na přehlídkovém mole nebo v módním magazínu.

10 nejúspěšnějších modelů současnosti

Pokud čekáte výčet náctiletých mladíků, budete následujícím seznamem překvapeni. Jedním z komerčně nejúspěšnějších modelů současnosti je totiž David Gandy, kterému je třiačtyřicet let. V oboru se pohybuje už dvacet let a nemiluje ho jen značka Dolce & Gabbana (koukněte na kampaň na Light Blue s Biancou Balti), ale i Marks & Spencer. Téhle značce se David tak moc osvědčil (jeho fotka v plavkách prý zdvojnásobila prodeje), že ho nechali navrhnout pár kousků pro pány.

Spoustu „odsloužených“ let má za sebou i osmatřicetiletý Jon Kortajarena, kterého můžete znát jak z módních fotek, tak i filmů, nebo čínský model Hu Bing, který opravdu nevypadá na svých dvaapadesát let. Skvěle se daří i Marlonu Teixeirovi, který by se dost možná nestal modelem, nebýt jeho babičky, nebo Seanu O´Pry, jehož na módní dráhu dovedla fotka z plesu. Ve výběru najdete i modelingové talenty pod třicet let, jako je Lucky Blue Smith nebo Jordan Barrett.

Související témata:
Modelové
David Gandy

Načítám