Hlavní obsah

Devítiletý feminista i andělsky krásný model: Slavné matky prozradily, jak vychovávají ze synů muže

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravé a pevné pouto mezi mámou a synem lze shazovat vtipy o maminčiných mazáncích, nebo ho naopak vnímat jako obrovský pozitivní vklad pro další generaci. Jak slavné dámy ze svých synů vychovávají citlivé a podporující muže?

Článek

Co je na tomhle vztahu tak speciálního? Zdravé a pevné pouto syna s matkou vede podle odborníků mimo jiné k vyšší citlivosti a schopnosti vnímat potřeby okolí. A takoví muži zároveň často chápou, jak překonané jsou některé společenské stereotypy, a nemají potřebu je slepě přebírat. Které slavné dámy si jsou se svými syny opravdu blízké a co jim v rámci výchovy předávají?

Lucie Bílá

Mnohonásobná zlatá slavice je mámou již dospělého syna Filipa, a když o něm vyprávěla v podcastu Bubliny, zářily jí oči. A třebaže ví, že s ním mohla v minulosti trávit víc času, syn ji ubezpečuje, že jako maminka byla a je perfektní. Sdílejí spolu například i negativní vztah k sociálním sítím, které podle nich křiví dětem duši. On – ač dospělý muž – sociální sítě nemá, zpěvačka ano, ale především kvůli práci.

Filip Kratochvíl pracuje v Divadle Lucie Bílé, kde má na starosti techniku, a pro jeho maminku je to nejen příležitost, jak být víc spolu, ale i jak synovi ukázat, co všechno její práce obnáší a jak je náročná.

Simona Krainová

Modelka a podnikatelka je dvojnásobná matka a mužská energie, kterou získává od svého muže Karla Vágnera a synů Maxe a Bruna, jí vyhovuje. Jsou to její ochránci, a když si někdo z okolí dovolí proti mamince cokoli říct, vždy zareagují a zarytě ji brání.

Ačkoliv si mohou dovolit život v luxusu, Simona Krainová má jasno: Chce klukům ukázat svět ze všech stran. Proto je s manželem vloni vyslali na tábor přežití, kde se o sebe museli postarat v přírodě, aby poznali i možnost existence bez tabletů a sociálních sítí. Obstáli!

Eva Burešová

Muže, kteří umějí projevit své city a zajímají se o emoce ostatních, vychovává ze svých dvou synů i herečka a zpěvačka Eva Burešová. Nedávno sdílela dojemnou fotku, kde se Nathaniel a Tristan objímají. Doplnila ji popiskem, že její synové umějí dát najevo lásku a skládat komplimenty a vyjádřit, že jsou tu pro ni…

Když měl starší syn šesté narozeniny, napsala, jak moc si váží faktu, že právě jeho může už šest let doprovázet životem, a zmínila, jak ji umí rozesmát i dojmout. A když ho jako starostlivá maminka varuje, ať je opatrný, aby se mu něco nestalo? Tak bezelstně odpovídá, že kdyby se mu něco opravdu přihodilo, jen by na ni počkal v nebi…

Pamela Anderson

Hvězda seriálu Pobřežní hlídka ukazuje, že dávno není jen krásná blondýnka v červených plavkách, za kterou byla roky považována. Věnuje se ochraně zvířat, přestává se honit za iluzí mládí a otevřeně promluvila i o roli matky, kterou podle ní nelze brát na lehkou váhu. Vyžaduje totiž stabilitu, emocionální a finanční připravenost a uvědomění, že životy dětí máte ve svých rukou.

Ona sama je velmi hrdá, jací skvělí muži z jejích synů vyrostli. S jejich otcem, jímž je rocker Tommy Lee, tvořili nejen jeden z nejstylovějších párů 90. let, ale také chtěli potomkům představit pestrost kultur i umění a zajistit jim bezpečí, ne však přehnanou péči. A byli to právě synové, kdo maminku přesvědčil, aby fanouškům svěřila svou životní historii v dokumentu Pamela: Příběh lásky. Z něj je evidentní, jak pevné pouto děti s matkou mají.

Victoria Beckham

Bývalá Spice Girl je módní návrhářka a podnikatelka, která si podle svých slov musela vše vydřít. A především je to čtyřnásobná máma a milující manželka. Má tři syny a dceru a na otázku, jak z chlapců vychovává dobré muže, odpovídá, že to je proces už od malého miminka a ona se především snaží být dobrá máma.

Na své hochy, kteří se jmenují Brooklyn, Romeo a Cruz, je pyšná, protože po rodičích zdědili pracovitost a odhodlání, ale především jsou laskaví a respektují sami sebe i lidi ve svém okolí.

Christina Ricci

Herečka, která září v seriálu Wednesday a Yellowjackets, říká, že její syn Freddie má ve svých devíti letech feministický pohled na svět, a to nejen díky skutečnosti, že ho vychovává pracující matka, ale také proto, že vyrůstá pod přirozeným vlivem svého otčíma Marka Hamptona, který je feminista. Už nyní si prý chlapec uvědomuje, že jsou někdy ženy vnímány jako objekty, a umí s tím vyjádřit nesouhlas.

Elizabeth Hurley

Anglická herečka a modelka Elizabeth Hurley a jednadvacetiletý Damian jako máma a syn snad ani nevypadají. Jejich podoba je sice do očí bijící, ale jí by blížící se šedesátku hádal opravdu jen málokdo a on má andělsky krásnou tvář – fanoušci jim dokonce občas píšou, že jsou jako sestry. Mladý muž jde v matčiných stopách a věnuje se jak modelingu, tak filmu. Vzájemně se ve svých kariérách podporují a pomáhají si s tvorbou obsahu na sociální sítě. Ty prý maminka dlouho nechtěla synovi dovolit a „vyměkla“, až když je potřeboval k práci.

Načítám