Hlavní obsah

Hnědá je trendy, s čím ji ale kombinovat? Vsaďte na strategii tón v tónu nebo výrazné doprovodné odstíny

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v minulých letech byla tak trochu přehlížená, v současné době je po ní obrovská sháňka. Hnědá barva se zařadila mezi nejmódnější odstíny sezony a všem stihla dokázat, že je všechno, jen ne nudná. Víte, s jakými barevnými tóny ji ideálně kombinovat?

Článek

Prostřednictvím trendů připomínají návrháři módním nadšencům barvy, od kterých se mnozí v průběhu času vzdálili, a skoro to vypadá, jako by hnědá byla jejich odpovědí na všeobecné přesycení béžovou.

Hnědá patří mezi snadno kombinovatelné barvy a s její pomocí vytvoříte celou řadu outfitů. Nosí se zejména v příjemných čokoládových odstínech, které si rychle našly nové obdivovatelky. V anketě v závěru článku o nejmódnějších barvách sezony si 40 % čtenářů vybralo jako oblíbený právě odstín mléčné čokolády. Ovšem mezi líbením a nošením stojí jedna otázka: Jak a s čím hnědou kombinovat?

Jaká barva se hodí k hnědé?

Chcete-li si tuhle módní barvu užít ve velkém, vsaďte na monochromatický look a hlavní kousky vybírejte v jedné barvě. Barvě – a nikoli nutně odstínu. Vůbec není na škodu, když se jednotlivé tóny liší. Hnědá se dá krásně zjemnit zmiňovanou béžovou, jíž byly donedávna plné obchody, a sáhnout můžete samozřejmě také po kontrastnější bílé.

Stále trendy je i kombinace hnědé a černé, které se mnoho žen zbytečně vyhýbá. Nic nezkazíte ani spojením hnědé a šedé, kromě ní ale můžete vyzkoušet méně obvyklou a velmi elegantní souhru hnědé s tmavě modrou.

A zapomenout nelze ani na výrazné barvy, které hnědé vyloženě sluší. Rozzářit ji umí živý červenooranžový odstín, ale i svěží zelená nebo jasně žlutá. Z jemnějších tónů dobře funguje lila, přidat nicméně můžete i světle růžovou, která je pro hnědou překvapivě dobrá parťačka.

Chcete se podívat, co hnědé barvě opravdu sluší? Ve fotogalerii najdete řadu stylových kombinací a módních sestav. Inspirujete se?

Načítám