Hlavní obsah

Krátký kardigan: znovuobjevený poklad, který vládne jaru

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé, pohodlné a vlající kardigany válcuje kratší elegantní varianta s propínáním. A pokud jste krátkému svetříku nepropadla loňskou sezónu, letos už musíte. Užijte si elegantní styling à la Francouzka, bez nadsázky! Co se nosí právě nyní?

Článek

Lehký nebo větší svetřík, ideální na přechodné období pod trenčkot. Využijete ho jak k sukni, tak ke kalhotám. Na první pohled možná nudný svršek, na ten druhý ale kousek, který dodá francouzský šmrnc vašemu outfitu. To je krátký kardigan.

Znovuobjevený poklad

Na podzim jsem v karanténě probírala skříň a našla tašku s vytříděným oblečením. Ještě že jsem ji neodnesla! Ukrýval se v ní mimo jiné i lehký svetřík s knoflíky, který jsem chtěla dát před časem ze šatníku pryč, protože „se už nenosil“. Krátký kardigan už zase pyšně visí na ramínku a těší se znovuobjevené pozornosti právě teď. Starorůžová barva je na jaro jako stvořená. Nejde tedy o žádnou novinku a možná ho zrovna tak ve skříni už máte. Ale letos na jaře ho i unosíte!

K čemu nosit kardigan?

Miluji kombinaci zkráceného svetříku s džíny s vysokým pasem. Nic není odhaleno, ale krásně to k sobě pasuje. Nebo ho nosit rozepnutý přes upnuté tílko. Nepostradatelný je pak ke všem typům sukní: například k mini, která je trendem této sezóny, nebo klasicky k midi pouzdrové.

Aby vypadal ale nejvíc cool a moderně, vezměte k němu širší kalhoty. A je jedno, jestli džíny nebo látkové s puky. Také dbejte na doplňky. Téměř povinné jsou k němu zlaté kruhy a třeba šátek ve vlasech, gumička scrunchie s mašlí nebo čelenka.

Tuhle sezónu je často součástí celých trendy setů. Výstřelkem jsou ty s maxi límečkem z krajky nebo kožešiny. Pokud ale chcete být nejvíc in, sáhněte po žebrované, hutnější látce v lehce oversized střihu. Mrkněte na naši inspiraci.

Pro minimalistky

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 300 Kč; Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Even&Odd, 540 Kč, prodává Zalando; H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Pastelové barvy

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 329 Kč; Bershka, 329 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 299 Kč; Vero Moda, 579 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Když chcete zaujmout

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Daisy Street, 599 Kč, prodává About You; Lindex 899 KčFoto: Archiv firem

Sety

Foto: Archiv firem

Zleva: Top, 499 Kč, kardigan, 999 Kč, kalhoty, 999 Kč, vše Oysho; Kardigan a top River Island, 1299 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Top, 299 Kč, kardigan, 499 Kč, džíny 699 Kč, vše Stradivarius; Top 599 Kč, kardigan 899 Kč, sukně 899 Kč, vše MangoFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám