Hlavní obsah

Udržitelný trend: Móda, z které budete mít dobrý pocit

Foto: Nadya Korobkova, Shutterstock.com

Foto: Nadya Korobkova, Shutterstock.com

Reklama

Máte dojem, že udržitelný životní styl nesouzní s aktuálními trendy? Je to přesně naopak. Ekologické smýšlení patří mezi klíčové body v politice mnoha obchodních řetězců. Pro zákazníky šijí kolekce, které jsou šetrné k okolnímu prostředí a obléknout se do nich můžete od hlavy až k patě!

Článek

Být ohleduplný k přírodě se dnes nosí. Pokud vám devastující stopa po výrobě oblečení není lhostejná, ale netroufnete si na odvážnou garderobu Evy z ráje, můžete své nákupy pojmout jinak. Zaměřte pozornost na kousky, které planetu téměř neničí. A protože jsou prodejny se zbožím z druhé ruky zatím stále zavřené, můžete se porozhlédnout v internetových obchodech po modelech z udržitelných řad.

1. Romantické šaty 

Květinové potisky jsou pro jarní sezonu nutnost a na šatech vypadají obzvlášť krásně. Spolu s džínovou bundou je unosíte celou následující sezonu. A protože denim letos frčí v mnoha podobách, najdete jej i na doplňcích. Jak se vám líbí na originálních sandálcích?

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náramek s laboratorním diamantem šetrným k životnímu prostředí Tiami, 4970 Kč; 2. kabelka z veganské kůže Matt & Nat, 3890 Kč, prodává Urbanlux; 3. viskózové šaty z udržitelné kolekce C&A, 798 Kč; 4. sandály z recyklované bavlny Mango, 1299 Kč; 5. džínová bunda z udržitelné bavlny Only, 960 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

2. Sportovní elegance  

V udržitelných kolekcích můžete najít opravdu vše. Jestliže se tedy rozhodnete jít touto cestou, budete mít na výběr širokou škálu nejrůznějších modelů. Tmavým džínům dodejte šťavnatý nádech pomocí zelenkavého saka a nezapomeňte ani na rozkvetlou kabelku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko ze 100% organické bavlny ArmedAngels, 990 Kč, prodává Etik Butik; 2. tenisky Converse ze 40 % udržitelné, 2790 Kč; 3. udržitelné džíny Marc O’Polo, 2690 Kč; 4. kabelka z ekologické kůže Wittchen, 2719 Kč; 5. sako z recyklovaného polyesteru Zara, 1599 Kč Foto: Archiv firem

3. Návrat retra 

Líbí se vám retro trendy? Pak pro vás máme radostnou zprávu. Na módní scéně hrají totiž důležitou roli i letos. Plisované sukně či batikované motivy budete často vídat nejen na hollywoodských celebritách, ale také v českých ulicích. Vyrazit v nich můžete třeba na nákup. A co vám ještě nesmí chybět? Přece síťovka!

Foto: Archiv firem

Na foto: nákupní taška z bio bavlny Česká síťovka, 320 Kč; 2. etické espadrilky z konopného vlákna Bohempia s certifikátem PETA, 1750 Kč; 3. plisovaná sukně z recyklovaného polyesteru Vila, 929 Kč, prodává About You; 4. halenka z udržitelné kolekce We Care s.Oliver, 1529 Kč; 5. ručně vyráběný přívěsek ze dřeva Be Wooden, 490 Kč Foto: Archiv firem

4. Komfort s elegantní příchutí 

Přestože symbolem dnešní doby je móda založená hlavně na pohodlí, o eleganci nemusíte přijít ani v teplácích. Nohavice s puky slaďte s dlouhým svetrem v oversized střihu a na nohy obujte zářivé espadrilky. Model v barvách roku 2021 bude určitě slušet i vám.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr z recyklovaných materiálů H&M, 749 Kč; 2. espadrilky z recyklovaných PET lahví Toms, 1699 Kč, prodává Urbanlux; 3. kalhoty z recyklovaného materiálu Reserved, 649 Kč; 4. tričko z organické bavlny House, 169 Kč; 5. udržitelná kšiltovka Fjällräven, 890 Kč, prodává FreshlabelsFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám