Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tentokrát jsme si pro vás připravili třešňový dezert s trochou exotiky. Jste připraveni na naprostou lahůdku? Je tu smetanový krém s kokosem a třešněmi.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Krém
  • 1 hrst třešní
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 400 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžíce kokosu
Na ozdobu
  • 4 ks sušenky
    1
    8
    11
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový.

02.

Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je vydlabejte.

03.

Smetanu vyšlehejte do tuha, přimíchejte do ní medové třešně a nastrouhaný čerstvý kokos, případně trochu kokosového mléka. Krémem naplňte půlky kokosů, dozdobte třešní, rozdrobenými sušenkami a dobře vychlazené podávejte.

Ze zbytku kokosu si můžete připravit třeba báječný oběd.

Načítám