Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Aktualizováno

Máme pro vás indonéský recept na kuře se zeleninou a kokosem. Můžeme doporučit jen jedno: nebojte se této kombinace, bude chutnat i zarytým odpůrcům kokosu!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 60 g cukety
  • 60 g rajčat
  • 60 g brokolice
  • 60 g pórku
  • 60 g žluté papriky
  • 70 g bambusových výhonků
  • 100 g mražené kukuřice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 4 lžíce oleje
Nudle
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na nudličky. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na troše oleje spolu s připraveným kuřecím masem.

02.

Mezitím si očistěte a na menší kousky nakrájejte zbývající zeleninu, brokolici rozdělte na malé růžičky. Když máte vše hotovo, přidejte ji do pánve k teď už opečenému kuřecímu masu. Nakonec přidejte i sterilovanou či mraženou kukuřici a bambusové výhonky, zalijte asi 1,5 dl vlažné vody, vše promíchejte a dochuťte solí a dobrou sójovou omáčkou.

03.

Duste asi 10–15 minut, až je všechna zelenina měkká. Nakonec směs promíchejte s bílým jogurtem, kokosem, skořicí a muškátovým oříškem. Podle potřeby a chuti můžete přidat i trochu cukru. Jako příloha se hodí rýžové nudle – ty vhoďte asi 2–3 minuty do vroucí, mírně osolené vody. Pak je přendejte spolu se dvěma lžícemi másla na pánev a za častého míchání je další asi 3 minuty smažte.

Reklama

Související témata:

Načítám