Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

K čerstvému špenátu se nejlépe hodí jemný sýr ricotta nebo parmezán. Důkaz místo planých lákadel? Vyzkoušejte dnešní tip, zamilujete si ho!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g lasagní
    1
    3
  • 400 g listového špenátu
  • 6 snítek čerstvé bazalky
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 300 g ricotty
    7
  • 100 g parmazánu
    7
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks žloutků
    3
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji ji nechte krátce zesklovatět. Přidejte špenát, aby se spařil. Stáhněte plamen a do základu vmíchejte ricottu, pár lístků bazalky, sůl, pepř a žloutky. Promíchejte a můžete vrstvit!

02.

Pekáček vymažte smetanou a dno vyložte plátky lasagní. Pak následuje část náplně a opět těstoviny. Vše opakujte, dokud vám suroviny zbývají. Poslední vrstva jsou pak lasagne. Pekáček přelijte smetanou, zasypte parmezánem a dejte do trouby péct při 180 stupních Celsia zhruba na 20 minut.

Související témata:

Načítám