Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Krémové těstoviny s cuketou, rajčaty a baklažánem jsou prostě skvělé! Zkusíte je také?

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 2 ks čerstvá chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 200 g ricotty
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g pecorinu
  • 300 g špaget
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Na dostatečném množství oleje opečte dohněda plátky lilku a nechte je na papírové utěrce okapat. Na stejné pánvi pak osmažte i plátky cukety a opět dejte stranou.

02.

Rozehřejte poslední část oleje s nakrájenými chilli papričkami, po chvíli přidejte nasekaný česnek, krájená rajčata a lžičku soli a asi 10 minut povařte.

03.

Mezitím si v dostatečně osolené vodě uvařte špagety. Do omáčky vmíchejte opečenou zeleninu, a pokud není úplně měkká, ještě chvíli povařte. Vmíchejte hrst čerstvé bazalky, ricottu a nastrouhaný sýr, až vznikne hezky krémová omáčka. Podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte uvařené špagety.

Používáte lilek v kuchyni často? A zkoušeli jste ho už někdy naplnit a zapéct? Doporučujeme ho s houbovou směsí, pochutnají si nejen vegetariáni.

Reklama

Související témata:

Načítám