Hlavní obsah
2,7
(41)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Na řízky jen tak něco nemá – to je jasné. Když ale klasický trojobal vyměníte za tohle těstíčko, může být výsledek ještě křupavější.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Obal
  • 200 g strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce listové petržele
Maso
  • 500 g kuřecích prsou
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Strouhanku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a lehce zastříkněte olivovým olejem ve spreji. Pokud jej nemáte, strouhanku nejdřív důkladně rozmíchejte se 2 lžícemi oleje. Vložte na 3 minuty do rozpálené trouby, pak vyjměte a nechte vychladnout. Sesypte do mělké mísy. Troubu nechte zapnutou.

02.

V míse smíchejte vejce, majonézu, hořčici a mouku, osolte a opepřete. Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky. Ty obalte v těstíčku a následně v opečené strouhance smíchané s citronovou kůrou a petrželí. Obalujte ale jen zlehka, spíš posypávejte, aby strouhanka zůstala co nejnadýchanější a více tak křupala. Hotové řízečky pokládejte vedle sebe na plech.

03.

Lehce pokapejte olejem a pečte 10–15 minut dokřupava. Podávejte s trochou salátu nebo třeba s jogurtovým dipem.

Vyzkoušíte tuhle vylepšenou verzi i vy?

Reklama

Načítám