Hlavní obsah

Řízek jinak: Křupavé kuřecí kousky

Hodnocení:
(25)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
střední

Na řízky jen tak něco nemá – to je jasné. Když ale klasický trojobal vyměníte za tohle těstíčko a zbavíte se tuku, může být výsledek ještě křupavější. Nevěříte?

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g strouhanky panko
  • olivový olej
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 500 g kuřecích prsou
  • kůra z půlky citronu
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Panko strouhanku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a lehce zastříkněte olivovým olejem ve spreji. Pokud jej nemáte, strouhanku nejdřív důkladně rozmíchejte se 2 lžícemi oleje. Vložte na 3 minuty rozpálené trouby, pak vyjměte a nechte vychladnout. Sesypte do mělké mísy. Troubu nechte zapnutou.

Krok 2: V míse smíchejte vejce, majonézu, hořčici a mouku, osolte a opepřete. Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky. Ty obalte v těstíčku a následně v opečené strouhance smíchané s citronovou kůrou a petrželí. Obalujte ale jen zlehka, spíš posypávejte, aby strouhanka zůstala co nejnadýchanější a více tak křupala. Hotové řízečky pokládejte vedle sebe na plech.

Krok 3: Lehce pokapejte olejem (ale opravdu jen „aby se neřeklo“) a pečte 10–15 minut dokřupava. Podávejte s trochou salátu nebo třeba s jogurtovým dipem.

Vyzkoušíte tuhle vylepšenou verzi i vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC