Hlavní obsah

Které typy žen mají u mužů největší úspěch? Jste mezi nimi?

Foto: Nemanja-Novakovic, shutterstock.com

Jsou typy žen, které mají u mužů větší úspěch. Patříte k nim?Foto: Nemanja-Novakovic, shutterstock.com

Reklama

Jak sbalit muže? Možná zabírá zahrát na něj nějakou komedii… Nebo ne? Osvědčuje se radši být sama sebou? Těžko říct. Jisté typy žen mají u pánů větší úspěch než ty ostatní. Které to jsou?

Článek

Přední český odborník na mezilidské vztahy PhDr. Otmar Chadim, DrSc. rozděluje ženy podle image osobnosti na několik hlavních typů, které popsal ve své knize Jak získat a udržet muže a ženu, manželství a vztah. Ty se v podstatě dají měnit a přizpůsobovat situaci a nápadníkům, nicméně některé znamenají víc škody než užitku.

Cizokrajný typ

Na muže působí ctižádostivě a v jejich očích tato osobnost usiluje o vlastní výjimečnost. I když se to zdá jako velké lákadlo, cizokrajný typ už nezaujme tak jako dřív. Navíc si k němu každá může dopomoci líčením, účesem nebo neotřelým oblečením. Terno? Právě jak pro koho.

Úspěšný typ

Odborník ho popisuje tak, že má dnes víc nadějí, nebo si to aspoň myslí. Mezi první poznávací znamení patří nápadné gesto – položení mobilního telefonu na stůl. Dále se hodí manažerské řeči a časté dívání se na hodinky. Samozřejmostí je luxusní byznys outfit. Úspěšná žena nepoužívá vulgarismy a vyzná se ve všem, zejména v tom, v čem se nevyzná. Obvykle se jí muži trochu bojí.

Foto: YURALAITS ALBERT, shutterstock.com

Takzvaný úspěšný typ ženy patří k těm, které mohou být pány více vyhledávanéFoto: YURALAITS ALBERT, shutterstock.com

Ekologický typ

V podstatě se jedná o přesný opak úspěšného typu. Nenápadné, pohodlné a obvykle plandavé oblečení, žádné líčení. Ekologický typ pochopitelně zajímá spotřeba vody, třídění odpadu, znečištění vod či přísady v potravinách. Zpravidla tíhne k buddhismu či hinduismu, zajímá se o příčiny a následky karmy. Muž, který si ji chce získat (a těch prý není mnoho), rozhodně nemůže přijet autem a dát si biftek. Kandidát se najde převážně mezi ekologickými aktivisty. Kolik jich znáte?

Romantický typ

Půvabný, jemný typ žen, ke kterému patří oddaný pohled, bezbarvý lak na nehty a levná bižuterie, přitahuje muže, jež mají neromantická zaměstnání (manažeři, učitelé či podnikatelé). Mezi běžná oslovení protějšku patří výrazy sluníčko či zlatíčko… Podle Otmara Chadima romantický typ má tu výhodu, že je nešikovný, a tím pádem si nápadník připadá naopak mimořádně šikovný. „Romantička je však jako zamilované romány: časem unavuje,“ glosuje odborník.

Intelektuální typ

Vyšel z módy. Charakterizuje ho volný vzhled, ať už se jedná o líčení nebo oblečení. Některé citáty, věty či názory říká v cizím jazyce, například v latině. S méně používanými názvy čehokoli se taky počítá. Akorát je tu jeden problém. Intelektuálové zpravidla nechtějí intelektuálky, a to navzdory tomu, že je oceňují. „Ostatní muži je také nechtějí, avšak navíc je ani neoceňují,“ dál popisuje Otmar Chadim. Takže taky nic?

Foto: Peter Bernik, shutterstock.com

Umělkyně na tom nejsou moc dobřeFoto: Peter Bernik, shutterstock.com

Umělecký typ

Podobnost s intelektuálním typem se upřít nedá. Básně, literatura, umění, divadlo, film. Do toho otázky o smyslu života. Žena, která se řadí k uměleckým typům, má obvykle taky zúžený výběr partnerů, zvlášť když se odhodlá k přečtení vlastní básně na první schůzce. Často se stává, že ke druhé už nedojde.

Rodinný typ

Zdá se jako nejlepší varianta. Zdánlivě. Rodinný typ chce všechno „do jisté míry“. Sexuální přitažlivost, eleganci, poddajnost a tak dále. Všechno pouze „optimálně“. Jde o křehké vyvážení s nepsanými pravidly. Je však s podivem, že rodinný typ, z něhož si každý dělá legraci, je podle všeho nejžádanější k dlouhodobému vztahu. Tak aspoň něco…

Kamarádský typ

Hlavní rys? Spolehlivost. „Zajímavé je, že kamarádský typ vyhledávají nejvíc muži do 25 let a nad 50 let. Na ostatní působí málo,“ ještě popisuje odborník s tím, že kamarádská žena snáší rozmary muže bez většího odporu, což platí na výše uvedené věkové skupiny. Máte stejnou zkušenost?

Erotický typ

Jeho hlavním motivem je sexuální příslib. To funguje dokonale. Minimálně na několik týdnů i měsíců. Až vyprchá erotická fascinace, co zbývá? Dobrá otázka. O účinnosti erotického typu se ale nedá pochybovat! Mocný to nástroj manipulace, i když dočasný. Tak co, našly jste se, milé dámy?

A k jakému typu patříte právě vy?

Reklama

Načítám