Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Přijdou vám těstoviny s kukuřicí a hráškem tak trochu dětské? Dodejte jim grády papričkou jalapeňos, pepřem a parmazánem.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 klasy kukuřice
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 ks jalapeños
  • 1 hrst parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mušličky nebo jiné drobné  těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Jakmile jsou těstoviny hotové, sceďte je a v té samé vodě uvařte sladké kukuřičné klasy. Nechte je vychladnout a nožem okrájete zrníčka. 

02.

V pánvi na másle zpěňte kolečka jarní cibulky, přidejte hrášek a nakonec kukuřici. Zakápněte octem, osolte, opepřete, přidejte nasekanou papričku jalapeňo, trochu vody z vaření kukuřice a prohřejte. Nakonec promíchejte s těstovinami a podávejte s hoblinami parmazánu a hrubě mletým pepřem.

Načítám