Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Barevný salát plný chutí připravíte i z podzimní zeleniny. Pokud použijete čerstvou kukuřici, vybírejte pěkně zralé klasy.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrnky mražené kukuřice
  • 1 hrst listového salátu
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Kukuřici (mraženou nebo i čerstvá seříznutá  zrna z klasu) krátce povařte v osolené vodě, sceďte a nechte vychladnout. 

02.

Mrkev oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a spolu s natrhaným salátem a nakrouhaným hlávkovým zelím smíchejte v míse s kukuřicí.

03.

 Přidejte jemně nakrájené jarní cibulky, ochuťte olejem, balzamikem, solí a pepřem.

Načítám