Hlavní obsah

Kuře podle Jaroslava: Bulharský paprikáš

Foto: Ondřej Hošt

S Jaroslavem Vašákem se teď budete potkávat každý týdenFoto: Ondřej Hošt

Reklama

Máte rádi kuřecí maso? S autorem více než stovky kuchařek Jaroslavem Vašákem se odteď každý čtvrtek můžete naučit nějaký nový recept! Jako první jsme zvolili kuřecí paprikáš po šopsku.

Článek

Receptů na úpravu kuřecího masa nebude málo. Jaroslav Vašák má toitž sbírku, která jich čítá přes 2500 z 86 zemí světa. Dnes jsme se spolu s Jaroslavem vydali do slunečného Bulharska, které si asi nejde představit bez paprik, rajčat a další skvělé zeleniny. O tom, že vám tenhle recept na kuřecí paprikáš po šopsku bude chutnat, nepochybujeme. U nás totiž celá plná pánev zmizela ve vteřině!

Na 4 porce potřebujete: 800 g kuřecích prsních řízků, 1 dl oleje, 100 g cibule, 5 g sladké mleté papriky, 400 g čerstvých paprikových lusků, 150 g lilku, 300 g rajčat, pár zrnek celého pepře, čerstvou zelenou petržel a sůl. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Foto: Ondřej Hošt

Připravte si dostatek zeleniny i kuřecího masa. Po jídle se jen zapráší!Foto: Ondřej Hošt

Kuřecí prsa omyjte, osušte, nakrájejte na kostky a orestujte na rozpáleném tuku. Mezitím si připravte zeleninu – papriky a rajčata omyjte a očistěte a nakrájejte na větší kousky – měly by být zhruba stejně velké, jako je kuře. Lilek oloupejte a nakrájejte na o něco menší kostky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

Foto: Ondřej Hošt

Začněte přípravou všech ingrediencíFoto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Maso orestujte a pak přidejte zeleninuFoto: Ondřej Hošt

Když je maso opečené dozlatova a pustilo šťávu, přidejte postupně cibuli, papriky, rajčata a lilek. Vše promíchejte, přidejte sladkou mletou papriku a zalijte asi 1 a 1/2 sklenicí vlažné vody (celkem podle potřeby 2–3 dl). Směs osolte a nechte na mírném plamenu probublávat asi 10 minut, aby všechna zelenina změkla, ale nerozpadla se.

Foto: Ondřej Hošt

Zeleninu přidávejte postupně podle toho, ja dlouho se musí tepelně zpracovávatFoto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Na závěr přimíchejte nasekanou petrželkuFoto: Ondřej Hošt

Ke konci přidejte tlučený černý pepř (tím vůbec nemusíte šetřit!) a nasekanou zelenou petržel. Podávejte s vařenými bramborami.

Foto: Ondřej Hošt

Jaroslav Vašák i celá redakce vám přeje dobrou chuť!Foto: Ondřej Hošt

A ještě jeden kuřecí tip pro vás na závěr máme! Ochutnejte lahodnou quesadillu, kterou připravila Koko v další epizodě pořadu Menu domů televize Stream.cz!

Jak se vám dnešní recept v podání Jaroslava Vašáka líbil? My vám můžeme slíbit, že ho tu příští čtvrtek potkáte znovu – tentokrát s indonéským receptem na kuře se zeleninou a kokosem.

Vizáž: Petra Strnadová (MA-DA Makeup Network)

Reklama

Načítám