Hlavní obsah

Kuřecí kousky na medu

Hodnocení:
(257)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Komu by se chtělo v těchto parných dnech stát u plotny! Pokud přece jen budete mít chuť na něco teplého, tenhle recept oceníte. I s přílohou bude jídlo do půl hodiny na stole a jemně pikantní chuť ocení celá rodina.

Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 800 g kuřecích prsních řízků
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • rostlinný olej
Na rýži
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 cibule
  • 1.5 hrnku jasmínové rýže
  • 3 hrnky vody
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 3 kuličky celého nového koření
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • sůl
K podávání
  • 2 jarní cibulky
  • 1 limetka
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. V kastrolku rozehřejte med, přidejte sójovou omáčku a máslo. Pokud máte rádi ostré, dejte i na jemná kolečka pokrájenou červenou chilli papričku. Když je marináda teplá (ale ne horká!), vložte maso, promíchejte a nechte chvíli odležet. Mezitím se pusťte do rýže.

Krok 2: V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidejte rýži, promíchejte a nechte asi minutu zesklovatět také. Podlijte vodou, přidejte koření a nechte na mírném plameni za občasného promíchání dusit doměkka. Až se všechna tekutina vstřebá, měla by být rýže hotová tak akorát.

Krok 3: Když jste s přípravou rýže hotovi a ta už se jen dusí, ve velké pánvi rozpalte trochu oleje. Maso v něm i s marinádou orestujte doměkka, trvá to asi sedm až deset minut. Hotové tak bude ještě o chvíli dřív, než se dovaří rýže. Podávejte posypané jemně nasekanou jarní cibulkou a s čtvrtinou limetky na dochucení.

Jaká rychlovka teď přes léto vede u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama