Článek
Postup
01.
Květák uvařte do poloměkka, vyjměte a po vychladnutí rozeberte na růžičky. Připravený květák, vejce natvrdo a cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte se žervé, hořčicí a najemno nasekanou pažitkou a podle chuti osolte a opepřete.

Foto: Archiv redakce
Až ochutnáte květákovou pomazánku v této úpravě, budete možná překvapeni, jaké dobroty se z obyčejného květáku dají vykouzlit.
Květák uvařte do poloměkka, vyjměte a po vychladnutí rozeberte na růžičky. Připravený květák, vejce natvrdo a cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte se žervé, hořčicí a najemno nasekanou pažitkou a podle chuti osolte a opepřete.
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 489,05 kJ |
| Bílkoviny | 8,22 g |
| Tuky | 7,08 g |
| Sacharidy | 5,31 g |
| Sůl | 1,25 g |
| SAFA | 4,05 g |
| Vláknina | 2,06 g |
| Cukry | 3,04 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama