Článek
Postup
01.
Květák uvařte do poloměkka, vyjměte a po vychladnutí rozeberte na růžičky. Připravený květák, vejce natvrdo a cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte se žervé, hořčicí a najemno nasekanou pažitkou a podle chuti osolte a opepřete.
Foto: Archiv redakce
Až ochutnáte květákovou pomazánku v této úpravě, budete možná překvapeni, jaké dobroty se z obyčejného květáku dají vykouzlit.
Květák uvařte do poloměkka, vyjměte a po vychladnutí rozeberte na růžičky. Připravený květák, vejce natvrdo a cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte se žervé, hořčicí a najemno nasekanou pažitkou a podle chuti osolte a opepřete.
Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
---|---|
Energie | 489,05 kJ |
Bílkoviny | 8,22 g |
Tuky | 7,08 g |
Sacharidy | 5,31 g |
Sůl | 1,25 g |
SAFA | 4,05 g |
Vláknina | 2,06 g |
Cukry | 3,04 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama