Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Až ochutnáte květákovou pomazánku v této úpravě, budete možná překvapeni, jaké dobroty se z obyčejného květáku dají vykouzlit.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g květáku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 100 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák uvařte do poloměkka, vyjměte a po vychladnutí rozeberte na růžičky. Připravený květák, vejce natvrdo a cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte se žervé, hořčicí a najemno nasekanou pažitkou a podle chuti osolte a opepřete.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie489,05 kJ
Bílkoviny8,22 g
Tuky7,08 g
Sacharidy5,31 g
Sůl1,25 g
SAFA4,05 g
Vláknina2,06 g
Cukry3,04 g

Načítám