Hlavní obsah

Květákové lívanečky se smetanovým dipem

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Přemýšlíte, co připravit k večeři, a hledáte nějaký jednoduchý a zároveň rychlý recept? Co takhle květákové lívanečky se smetanovým dipem?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • sůl
  • olej na smažení
Na smetanový dip
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • 1 hrst petrželky
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě asi 7 minut doměkka. Pak ho slijte a rozšťouchejte na kaši.

Krok 2: V míse ušlehejte vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek a vše smíchejte s květákovou kaší.

Krok 3: Na pánvi rozpalte olej a usmažte v něm po obou stranách malé „lívanečky“.

Krok 4: Mezitím smíchejte všechny ingredience na dip, podle chuti můžete poměr zakysané smetany a majonézy upravit. Hotové lívanečky podávejte ještě horké i s dipem jako přílohu nebo jako hlavní chod.

Pokud nejste zrovna milovníkem květáku, zkuste sýrové lívanečky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek