Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přemýšlíte, co připravit k večeři, a hledáte nějaký jednoduchý a zároveň rychlý recept? Co takhle květákové lívanečky se smetanovým dipem?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 2 ks vejce
    3
  • 200 g polohrubé mouky
    1
  • 250 ml mléka
    7
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic oleje
Smetanový dip
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 100 g majonézy
    3
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    10
  • 50 ml mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě asi 7 minut doměkka. Pak ho slijte a rozšťouchejte na kaši.

02.

V míse ušlehejte vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek a vše smíchejte s květákovou kaší.

03.

Na pánvi rozpalte olej a usmažte v něm po obou stranách malé „lívanečky“.

04.

Mezitím smíchejte všechny ingredience na dip, podle chuti můžete poměr zakysané smetany a majonézy upravit. Hotové lívanečky podávejte ještě horké i s dipem jako přílohu nebo jako hlavní chod.

Pokud nejste zrovna milovníkem květáku, zkuste sýrové lívanečky.

Související témata:

Načítám