Hlavní obsah

Květákové ragú

Hodnocení:
(37)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Dámy a pánové, držte se! Květáková sezona začíná. A pokud vás nebaví dělat stále dokola jen polévku s noky, mozeček či obalovaný květák, nechte se inspirovat květákovým ragú!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g květáku
  • 300 g nových brambor
  • slunečnicový olej
  • 500 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový ořišek
  • kajenský pepř
  • 200 g sterilovaného hrášku s karotkou
  • 2 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a uvařte asi 3–4 minuty v osolené vodě do poloměkka, ale aby už nebyl syrový.

Krok 2: Mezitím omyjte nové brambory (není potřeba je loupat), nakrájejte je na malé kostičky, osolte je a opepřete a orestujte na hluboké pánvi. Když začínají lehce měknout, zalijte je mlékem, podle chuti přidejte muškátový oříšek, kajenský pepř nebo jiné chilli, použít můžete i jakékoli jiné koření, které máte rádi.

Krok 3: Brambory v mléce uvařte doměkka. Mléko se vám bude během vaření odpařovat a houstnout, takže jej podle potřeby dolévejte. Když už jsou brambory měkké, přimíchejte k nim pokrájený uvařený květák, hrubozrnnou hořčici a plechovku hrášku s baby karotkou. Talíř můžete ozdobit nasekanou petrželkou a servírovat na listech rukoly.

Chcete další tipy? Zapečte si květák se zeleninou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek