Hlavní obsah
3,0
(38)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dámy a pánové, držte se! Květáková sezona začíná. A pokud vás nebaví dělat stále dokola jen polévku s noky, mozeček či obalovaný květák, nechte se inspirovat květákovým ragú!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g květáku
  • 300 g nových brambor
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na růžičky a uvařte asi 3–4 minuty v osolené vodě do poloměkka, ale aby už nebyl syrový.

02.

Mezitím omyjte nové brambory (není potřeba je loupat), nakrájejte je na malé kostičky, osolte je a opepřete a orestujte na hluboké pánvi. Když začínají lehce měknout, zalijte je mlékem, podle chuti přidejte muškátový oříšek, kajenský pepř nebo jiné chilli, použít můžete i jakékoli jiné koření, které máte rádi.

03.

Brambory v mléce uvařte doměkka. Mléko se vám bude během vaření odpařovat a houstnout, takže jej podle potřeby dolévejte. Když už jsou brambory měkké, přimíchejte k nim pokrájený uvařený květák, hrubozrnnou hořčici a plechovku hrášku s baby karotkou. Talíř můžete ozdobit nasekanou petrželkou a servírovat na listech rukoly.

Chcete další tipy? Zapečte si květák se zeleninou.

Reklama

Související témata:

Načítám