Hlavní obsah

Lahodné čokoládové lanýže s pomerančem. Recept na luxusní dárek!

Foto:  Autorka

Lahodné čokoládové lanýže voní po pomerančích a kvalitním kakau

Hledáte inspiraci na jedlý dárek pro své blízké? Až budete připravovat čokoládové lanýže, připravte raději jednu várku navíc, může se totiž stát, že dárek sníte dřív, než ho stačíte zabalit.

Článek

Je to snazší, než byste čekali. Příprava luxusního čokoládového dezertu  nevyžaduje žádné neobvyklé suroviny. A co víc? Dohromady jich potřebujete jen 5.

Na 12 lanýžů budete potřebovat: kůru z ½ pomeranče, 120 g smetany ke šlehání, 20 g třtinového cukru, 50 ml šťávy z pomeranče, 15 g kakaa + na obalení, 100 g kvalitní vysokoprocentní čokolády (alespoň 70%)

Postup:Pomerančovou kůru vložte do hrnečku a zalejte vroucí vodou, slejte do sítka, opět vložte do hrnku a přelejte horkou vodou. Kůru spařte celkem 7x, aby se zbavila hořkosti.

Do kastrůlku nalejte smetanu, pomerančovou šťávu (případná dužina není na škodu), přidejte cukr, kakao a nastrouhanou kůru. Za občasného míchání přiveďte k varu. Minutu vařte, odstavte z plotny a vmíchejte rozlámanou čokoládu. Hmotu nechte zchladnout, aby byla tuhá.

Z hmoty tvarujte lanýže. Obalte v kakau. Skladujte v chladu.

Prahnete po dalším čokoládovém potěšení? Zkuste čokoládové kobližky nebo banánový dort s čokoládovou ganache.

Také milujete čokoládu?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama