Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Ochutnávky čokoládových bonbonů vždycky způsobí poprask. Pozor na bitvy!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
  • 300 g bílé čokolády
    6
    7
  • 4 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžíce vaječného likéru
    3
    7
  • 1/2 lžičky chilli
  • 15 ks lískových oříšků
    8
  • 3 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s máslem. Přidejte smetanu, vaječný koňak a chilli. Promíchejte, přelijte do misky a dejte na 45 minut do mrazáku.

02.

Připravte si papírové košíčky, do kterých budete bonbony ukládat. Zchladlou hmotu vyndejte z mrazáku, lžící si vždy dejte do dlaně část čokoládové hmoty (jde to krásně, ale musíte pracovat rychle, protože se čokoláda rychle rozpouští) a zabalte do ní lískový oříšek. Každou kuličku poté obalte v kakau a dávejte do košíčku. Nechte v lednici ještě zchladnout. Doporučuji dělat ve dvou – jeden válí kuličky, druhý obaluje – pak to bude krásně odsýpat.

Související témata:

Načítám