Hlavní obsah

Letní dezert? Jedině se zmrzlinou! Vyzkoušejte ji s piškoty i vaflemi

Foto: David Háva

Zláká vás naše chladivá letní inspirace?Foto: David Háva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí zmrzlina nebo lahodné křupavé vafle? Máme pro vás obojí. Letní dezerty jsou plné dokonalých chutí, které vás osvěží!

Článek

Výrobu domácí zmrzliny zvládnete hravě i bez zmrzlinovače. S doma připravenou nejoblíbenější letní dobrotou máte jistotu, že do ní dáváte opravdu jen to nejlepší. Bude se vám hodit smetana, tvaroh i mascarpone. Cukr můžete nahradit medem nebo sladkým ovocem.

Zmrzlinové tiramisu

Na 4 až 6 porcí potřebujete: 80 g cukrářských piškotů, 3 vejce, 70 g cukru, 250 g mascarpone, 3 lžíce instantní kávy, 1 lžíci mandlového extraktu, špetku drcené vanilky, kakao na posypání

Foto: David Háva

Italský dezert vás naučíme tentokrát trošku jinak, než jak ho znáteFoto: David Háva

Postup: Žloutky ušlehejte s cukrem do husté pěny. Postupně přidávejte mascarpone a vanilku. Dobře prošlehejte. Do připraveného krému vmíchejte dotuha ušlehané bílky. Piškoty nalámejte na kousky a pokapejte je směsí kávy a mandlového extraktu. Do formy vyložené potravinářskou fólií dejte třetinu krému, pak piškoty, opět krém, piškoty a vrstvení ukončete krémem. Dezert dejte zamrazit aspoň na 4 hodiny. Pak ho vyklopte, nakrájejte a jednotlivé porce posypte kakaem.

Tip: V receptu jsme s ohledem na to, že děti zmrzlinu milují, použili mandlové aroma. Pro dospělé ho můžete nahradit amarettem nebo brandy.

Bebe zmrzlina

Na 4 porce potřebujete: 250 g měkkého tvarohu, 200 g zakysané smetany, vanilkový cukr podle chuti, Bebe sušenky nebo jiné oblíbené sušenky, čokoláda a ovoce na zdobení

Foto: David Háva

Tato letní dobrota pro děti i dospělé je jednoduchá, výborná a skvěle vypadá!Foto: David Háva

Postup: Tvaroh rozmixujte se zakysanou smetanou a cukr přidejte podle chuti. Můžete ho nahradit medem nebo agávovým sirupem. Na dno nádoby naskládejte sušenky, pak krém a navrch opět sušenky. Můžete připravit i jednotlivé porce, ušetříte si tím krájení zmrzliny. Dejte zamrazit na 4 až 6 hodin. Pak sušenky přelejte čokoládovou polevou, ozdobte ovocem a podávejte.

Tip: Podle chuti můžete rozmixovat do tvarohu oblíbené letní ovoce

Vafle se zmrzlinou

Na 4 porce potřebujete: Na těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, 70 ml oleje, 2 lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky nastrouhané citronové kůry, 1 vanilkový cukr, máslo na vytření vaflovače, 1 polárkový dort, ovoce podle chuti, 2 lžíce medu, hrst ořechů

Foto: David Háva

Nechcete se pouštět do velkého pečení? Návštěvu okouzlete vaflovým dezertem!Foto: David Háva

Postup: Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a olej. Vše důkladně prošlehejte. Těsto by mělo být hustší než palačinkové. Rozehřejte vaflovač , plotýnky potřete máslem a upečte vafle. Pak na každou dejte hromádku zmrzliny, ovoce, med a ořechy. Ihned podávejte.

Tip:Chystáte pro svého milého romantickou večeři? Upečte vafle do tvaru srdce a vanilkovou zmrzlinu nahraďte jahodovou!

A jaké jsou vaše domácí zmrzlinové hity? Prozraďte nám vaše rodinné recepty!

Související témata:

Načítám