Hlavní obsah

Letní premiéry: Které filmy by vám neměly uniknout?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Máte rádi Panství Downton, anebo jsou vašemu vkusu bližší filmy Quentina Tarantina? V obou případech pro vás máme dobrou zprávu. Můžete se těšit nejen na tyto letní filmové novinky, ale také na mnoho dalších. Stačí si jen vybrat!

Článek

Do prázdnin ještě pořád zbývá více než měsíc, ale na letní filmové premiéry se můžete naladit už teď. Kromě toho se už nyní dostávají do distribuce filmy, které si pak můžete v klidu zhlédnout pod širým nebem v některém z letních kin. Vloni bylo jasným trhákem pokračování muzikálu Mamma Mia!, které se odehrávalo v krásné přírodní scenerii řeckých ostrovů. Na jaké filmy se můžete těšit letos? A čeká vás také podobná letní komedie, jako byl zmíněný muzikál?

Rocketman

Česká premiéra: 30. května

Režie: Dexter Fletcher (53)

Reginald, malý obtloustlý chlapec, byl tak trochu mimoň. Příliš si nerozuměl se svým okolím, zato parádně válel na klavír. A z tohoto podivína vyrostla hvězda světových rozměrů, kterou zná snad každý: Elton John (72). Film Rocketman vypráví právě o této hvězdě pop music. Mapuje život slavného zpěváka a skladatele od jeho dětství, a to včetně temnějších stránek slávy, jako jsou drogy, alkohol nebo psychické potíže. Sira Eltona Johna ztvárnil Taron Egerton (29), který jej hraje opravdu přesvědčivě.

Foto: Profimedia.cz

Eltona Johna přesvědčivě ztvárnil Taron Egerton Foto: Profimedia.cz

X-Men: Dark Phoenix

Česká premiéra: 6. června

Režie: Simon Kinberg (45)

Pokud jste milovníci filmové série o X-Menech, pak už určitě odpočítáváte dny do premiéry dalšího dílu. Ten nese název Dark Phoenix. Skupinka X-Menů vyrazí na záchrannou misi na oběžnou dráhu, ale ta nedopadne dle očekávání. Během ní totiž Jane Grey (Sophie Turner, 23) zasáhne temná vesmírná síla, která ji promění. Stane se hrozbou pro ostatní spřátelené mutanty, které čeká velice nepříjemný boj, a to s jednou z jejich vlastních řad.

Foto: Profimedia.cz

V novém dílu X-Menů budou muset mutanti bojovat se zlem ve vlastních řadách Foto: Profimedia.cz

Podfukářky

České premiéra: 20. června

Režie: Chris Addison (47)

Těžko byste našli rozdílnější povahy, než jsou Penny (Rebel Wilson, 39) a Josephine (Anne Hathaway, 36). Jedna bodrá blonďatá Američanka od rány, druhá velice distingovaná brunetka z Anglie. A přesto mají obě dvě stejné záměry. Pomocí podvodů a intrik z bohatých mužů vylákat peníze. Jenže zatímco Josephine to dělá profesionálně, Penny je zatím jen nadšená amatérka. A tak se Angličanka rozhodne Američanku zasvětit do tajů správného svádění a okrádání na úrovni. Jenže jak to dopadne, když se z žákyně stane mistryně?

Foto: Profimedia.cz

Obě dvě jsou intrikářky, jen každá svým vlastním způsobem Foto: Profimedia.cz

Lví král

Česká premiéra: 18. července

Režie: Jon Favreau (52)

Kdo by neznal klasiku Lví král! O malém lvovi Simbovi, který se připravuje na to, až se po svém otci stane králem celé savany. Jenže to by se do toho nesměl vložit zlý králův bratr Scar, který se rozhodne, že to on se stane králem všech zvířat. Tato verze se příběhově v ničem neliší od původní, ovšem zpracování je úplně nové. Tvůrci se totiž rozhodli originál natočit pomocí počítačové animace. Těšit se můžete ale také na krásnou hudbu od Hanse Zimmera (61), který ji připravil i k verzi z roku 1994, za kterou získal i Oscara.

Foto: Profimedia.cz

V červenci vás čeká dávka roztomilosti v podobě nového ztvárnění klasického filmu Lví králFoto: Profimedia.cz

Tenkrát v Hollywoodu

Česká premiéra: 18. července

Režie: Quentin Tarantino (56)

Snad nejočekávanějším filmem letošního léta je Tenkrát v Hollywoodu, který natočil věhlasný režisér Quentin Tarantino. V příběhu se nechal inspirovat masovým vrahem Charlesem Mansonem (†83), který vytvořil sektu Rodina, a který má na svědomí smrt těhotné manželky režiséra Romana Polanskeho (85), Sharon Tate (†26). Ve filmu se tedy objeví jak reálné historické postavy a herci z šedesátých let, tak i ty fiktivní. Každopádně se můžete těšit na hvězdné obsazení v podobě Brada Pitta (55), Leonarda DiCapria (44), Margot Robbie (28) či Al Pacina (79). Jednu z postav si zahrál i Luke Perry (†52), který letos na začátku roku zemřel na mrtvici.

Foto: Profimedia.cz

Co může být lepšího, než Brad Pitt a Leonardo DiCaprio v jednom filmu?Foto: Profimedia.cz

Panství Downton

Česká premiéra: 12. září

Režie: Brian Percival (57)

Když skončila šestá řada seriálu Panství Downton, jeho fanoušci se dožadovali pokračování. Tvůrci o tom zprvu nechtěli ani slyšet, ale pak přišel geniální plán. Namísto nové série se rozhodli natočit rovnou celovečerní film! V něm se můžete těšit na většinu oblíbených postav, které se objevovaly i v seriálu. Děj se odehrával v letech 1912-1925, v celovečerní stopáži se pak děj odehrává v roce 1927, kdy se panství připravuje na návštěvu krále Jiřího VI. a jeho ženy Marie.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci seriálu Panství Downton se mají na co těšit! Foto: Profimedia.cz

A na jaký film se těšíte vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám