Hlavní obsah

Pozor, návykové! Seriály, které si nechcete nechat ujít

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Televizních seriálů se každý rok vyrojí nemalý počet. Některými nemá cenu ztrácet čas, jiné naopak stojí za zhlédnutí. Připravili jsme si pro vás tedy pět top pořadů, které by neměly uniknout žádné nadšené divačce.

Článek

Každý má občas chuť zasednout k televizi a pustit si zajímavý seriál, který vám pomůže na moment uniknout z reálného světa. Nemůžete se rozhodnout, který z nich začít sledovat? Inspirujte se naší pěticí favoritů!

The Bold Type 

Jestliže milujete módní trendy a Ďábel nosí Pradu (2006) patří mezi filmy, které vždycky rády dokoukáte až do konce, na seriálu z produkce americké televizní stanice Freeform budete stoprocentně závislé. Děj The Bold Type (2017–2019) se odehrává v prostředí módního magazínu Scarlet a hlavními hrdinkami jsou tři kamarádky, jež si plní sny prostřednictvím vytoužené práce stylistky, redaktorky a vedoucí týmu sociálních médií.

Kariérní úspěchy i fiaska ovšem nejsou to jediné, co v šatně plné nejnovějších kolekcí od světoznámých návrhářů řeší. Hledání pravé lásky i sebe samých doprovází aktérky doslova na každém kroku, ale i tak představují dvě série po deseti epizodách příjemnou oddychovku, ke které se rády uchýlíte po náročném dni. Snad bude třetí řada, která ve Spojených státech odstartovala prvním dílem teprve nedávno – 9.dubna –, stejně skvělá jako ty předchozí.

Foto: Profimedia.cz

Na premiéře uvedení seriálu nemohly hlavní hrdinky chybět. Vlevo je Meghan Fahhy (28) alias asistentka stylisty Sutton, uprostřed Katie Stevens (26) jako redaktorka Jane a vpravo Aisha Dee (25) neboli Kat, expertka na sociální média Foto: Profimedia.cz

UnREAL

V pořadu Vem si mě (v Americe známý jako The Bachelor), který se v Česku vysílal v roce 2007, si svobodný milionář vybíral z dvaceti dívek svou budoucí nevěstu. A seriál UnREAL (2015–2018) divákům ukazuje, jak to může vypadat v zákulisí takovéto randicí reality show. Producentka ostře sledované relace s názvem Everlasting je schopna udělat ke spokojenosti televizních diváků opravdu vše.

Manipulace soutěžících, intriky a špinavé hry zvládá hlavní hrdinka Rachel stejně dobře jako její šéfka Quinn. Vysoce postavení členové natáčecího štábu buď charakter nemají, nebo jej v průběhu epizod alespoň postupně poztrácejí. A ačkoli si k ústředním postavám pravděpodobně vřelý vztah nevybudujete déle než na pár dílů, napínavý děj i fantastický scénář z vás nemilosrdně vytvoří seriálovou fanynku.

Foto: Profimedia.cz

Jedny z klíčových rolí v seriálu patřily herečkám Shiri Appleby (40) alias Rachel, která je na snímku vlevo, a Constance Zimmer (48) jako Quinn. Po úspěšných čtyřech sériích však americká stanice Lifetime loni oznámila, že čtvrtá řada je zároveň poslední Foto: Profimedia.cz

The Good Place 

V pilotním díle oznámí průvodce Michael nic netušící Eleanor, že její čas na Zemi skončil, protože právě zemřela. Vzápětí však zmatenou dívku uklidní. Díky charitativním činnostem a dobrým skutkům, které během života vykonala, se totiž dostala do nebe. Jenže v záznamech zřejmě udělali chybu a hlavní hrdinka tu nemá co dělat. Spolu s partnerem Chidim, jenž jí byl přidělen jako spřízněná duše, a párem sousedů zjišťují, že na tomto místě, kde není dovoleno klít, vlastně nic tak úplně nesedí.

Seriál je plný zábavných, překvapivě inteligentních fórků, napínavých zápletek, a hlavně nepředvídatelných situací. Skvělý námět i herecké obsazení činí z Good Place (2016–2019) aspiranta na komedii roku. 

Foto: Profimedia.cz

Představitelku Eleanor hraje Kristen Bell (38), jejím průvodcem a zároveň architektem Dobrého místa je Michael, kterého ztvárnil sympatický Ted Danson (71) Foto: Profimedia.cz

American Crime Story: Versace 

Když 15. 7. 1997 uslyší obyvatelé luxusní miamské čtvrti dva výstřely a Gianni Versace (†50) se na schodech své luxusní vily skácí k zemi, započne rozsáhlé pátrání po nelítostném zabijákovi. Druhá řada amerického seriálu je věnovaná psychopatickému zločinci Andrewu Cunananovi (†27), který má na svědomí smrt jednoho z nejproslulejších návrhářů světa. Psychologický pohled do jeho zvrácené duše a autentické pojetí vytvoří z reálného příběhu opravdu nevšední podívanou.

Patříte-li mezi milovnice životopisných dramat i kriminálek, American Crime Story (2016–2018) vás rozhodně nezklame ani první sérií, s názvem Lid versus O. J. Simpson, pojednávající o bývalém hráči amerického fotbalu. U diváků si totiž vysloužila ještě lepší hodnocení než ta o módním designérovi.

Foto: Profimedia.cz

Za roli pětinásobného vraha si Darren Chriss (32), kterého vidíte na snímku vlevo, letos vysloužil Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu. Penélope Cruz (44) si zahrála sestru návrháře Donatellu Versace (63) a Ricky Martin (47, na snímku vpravo) ztvárnil Versaceho partnera Antonia D'Amica (60)Foto: Profimedia.cz

Tohle jsme my 

Možná si ho pamatujete z kultovního seriálu Gilmorova děvčata (2000–2007), kde ztvárnil postavu Jesse, přítele Rory. Nejnovější počin Milo Ventimiglia (41) je jedna z hlavních rolí v pořadu Tohle jsme my, který vypráví o životech Jacka a Rebeccy a jejich tří dětí. Ratolesti se narodily v ten samý den jako jejich otec, jedno dítko však při porodu zemřelo. Rodiče se tedy rozhodli osvojit nechtěného chlapečka, který přišel na svět v tentýž den.

Děj se odehrává ve třech časových úsecích, a o to je pro diváka zajímavější. Jakmile však začnete sledovat osudy těchto obyčejných lidí, připravte si k ruce krabici papírových kapesníčků. O dojemné momenty tu opravdu není nouze. Pokud chcete pauzu od násilí i vražd, pak je seriál Tohle jsme my (2016–2019) přímo pro vás.

Foto: Profimedia.cz

Role trojnásobné maminky Rebeccy se zhostila herečka Mandy Moore (35) a jejího životního partnera si zahrál Milo Ventimiglia (41)Foto: Profimedia.cz

Nezaujal vás žádný z nabízených seriálů? Podívejte se na další tipy. 

Reklama

Načítám