Hlavní obsah

Letní trend: Nechte vestu, aby vám suplovala triko

Foto: Zara, Only, H&M

Foto: Zara, Only, H&M

Reklama

Umíme si představit, jak se asi tváříte. Na holém těle? Vážně? Právě tak ale oblekovou vestu, jejíž popularita v posledních týdnech raketově vzrostla, nosí všechny influencerky a hvězdy. Troufnete si na to samé, nebo se raději pojistíte topem vespod?

Článek

U tohoto trendu z Instagramu je krásně vidět, jak se nevyplatí zbavovat klasických kusů, i když jim zrovna móda nepřeje. Nikdy totiž nevíte, kdy přijde jejich čas. Pokud si matně pamatujete, že máte oblekovou vestu někde uskladněnou, jste o krok napřed. Můžete směle následovat aktuální trend postavený na hrdince, která dříve sloužila výhradně pánům.

Vesty jen tak bez ničeho?

Když si proklikáte instagramové účty módních influencerek nebo kouknete, co nosí slavné modelky, s nejvyšší pravděpodobností brzy narazíte právě na vesty. Něco pod nimi ale budete hledat jen stěží – nejčastěji se nosí jen tak, na holém těle. Doprovod jim dělávají kalhoty širšího nebo alespoň rovného střihu, které dobře korespondují s charakterem vesty. S těmito stavebními kameny se pak jen stačí rozhodnout, jestli se pustíte do ryze ležérního looku po vzoru Kendall Jenner nebo přidáte pár ženských prvků jako herečka Maïwenn.

Foto: Profimedia.cz

Jméno modelky Kendall Jenner (25) by mohlo být ve slovníku hned vedle pojmu trendsetter. Vestám udělala pořádnou reklamu, když tu svou zkombinovala s širokými kalhotami, sandálky a velkou barevnou kabelkou, takzvaným shopperemFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Pozadu nezůstala ani francouzská (jak jinak!) herečka Maïwenn (45), která ve vestě dorazila rovnou na filmový festival v Cannes. Pro chic look přidala Chanel ledvinku a boty na podpatku. Roli doplňků zastaly jen dva minimalistické náramky na zápěstí. Hereččiny outfity vás inspirují mnohem více, než tři knihy na téma „Jak se oblékat jako opravdová Francouzka“Foto: Profimedia.cz

Módní tipy pro nesmělé

Co když se vám tyhle vesty líbí, ale neumíte si ani za nic představit, že byste je vynesly jako jediný horní díl? Žádný stres, stejně na tom nejspíš bude více žen. I tak si ale můžete tento trend užít. Pokud vám nevadí kompletně odhalené ruce, oblečte pod vestu tílko, body nebo crop top. Tyto vršky budou ve spojení s vestou působit nejlépe. Samozřejmě ale můžete zůstat i u klasiky v podobě trika nebo košile. Nohavic se oproti tomu doporučujeme držet – široké kalhoty ale můžete vyměnit za džíny nebo šortky.

Tak kterou?

Vesty si můžete pořídit v různých délkách – ty prodloužené se perfektně hodí ke zmiňovaným šortkám nebo o něco užším kalhotám. Širší kalhoty doplňte klidně naopak kratší vypasovanou vestou, a pokud si troufnete, zkuste i tu zkrácenou. Módní fantazii se meze nekladou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 1299 Kč; Massimo Dutti, 1895 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1599 Kč; Trendyol (prodává Zoot), 429 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 599 Kč; Orsay, 700 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 399 Kč; Stradivarius, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč; Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear LAB (prodává Answear), 1299 Kč; Pull&Bear, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Only (prodává Zalando), 1080 Kč; Miss Sixty (prodává Answear), 7599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 999 Kč; Vila (prodává Zalando), 1200 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 399 Kč; Pull&Bear, 999 KčFoto: Archiv firem

Chybí vám v šatníku parťák, který by vestu perfektně doplnil? Vyberte si třeba některé ze stylových širokých kalhot.

Reklama

Načítám