Hlavní obsah

(Ne)dokonalá asymetrie: Pořiďte si top, který umí zaujmout

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Také věříte rčení, že v dokonalosti je krása? Pak vás asymetrie vyvede z omylu! Někdy je to právě absence pravidelnosti, jež způsobí, že se k módnímu kousku stále vracíte pohledem. Takže jestli hledáte top, který zaujme na první dobrou, už nemusíte. Přinášíme dvě desítky tipů.

Článek

Nemusíte to uhrávat jen na výrazné barvy, potisky nebo vzory. Upoutat pozornost svedou i kousky, které vynikají „jen“ zajímavým střihem. A zpravidla se mu přenechává všechen prostor – většina kusů, na které narazíte, je v základních barvách a bez jakýchkoli dalších příkras.

A co je to asymetrie v módě? Jedná se o střihy, kdy jedna strana nekopíruje druhou a můžete nabýt pocitu, že návrhář v polovině práce přestal. Topy často odhalují jedno rameno nebo je zdobí nečekané prostřihy.

Od tílek až po košile

Pokud sháníte zajímavě střižené tílko, můžete se těšit na široký výběr kousků, z nichž už se spousta dostala do slev, a za cenu dvou lístků do kina si tak můžete pořídit neotřelý vršek. Skvělé jsou topy s dlouhými rukávy (nebo rukávem), které umějí být super svůdné, aniž by odhalovaly příliš kůže. A natrefit můžete i na asymetrickou košili nebo halenku, což ocení ženy, které se v upnutých modelech necítí pohodlně.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč. Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-kd, 560 Kč. Bershka, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Nissa, prodává Answear, 3499 Kč. House, 199 KčFoto: Archiv firem

Pozor na ramínka od podprsenky

Před koupí vybraného kousku si vždy důkladně promyslete, jaké zvolíte prádlo. Nic totiž nezkazí dojem tolik jako vykukující ramínka od podprsenky (a ano, vidět jsou i ta průhledná) a u asymetrických topů to platí dvojnásob. Jestli se na to cítíte, klidně nechte podprsenku doma – v opačném případě volte typ bandeau, tedy úplně bez ramínek. I tady si ale musíte dát pozor, aby prádlo někde nevykukovalo.

Určitě se vám budou víc hodit kusy, které jsou bezešvé a neviditelné (ať žije tělová barva!). Prádlo je tady zkrátka klíčové, takže pokud se z jakéhokoli důvodu neobejdete bez klasické podprsenky, volte jen takové vršky, kde jsou obě ramena zakrytá (mrkněte na kousky LeGer nebo Arket v našem výběru).

Foto: Archiv firem

Zleva: LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 1299 Kč. Arket, 2015 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 299 Kč. LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 1049 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 349 Kč. Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Kombinace jsou jednoduché

Až objevíte dokonalý top a odškrtnete si i vhodné prádlo, máte vyhráno. S kombinováním asymetrických kousků si totiž hlavu lámat nemusíte. Spárujte je s těmi nejjednoduššími věcmi, které v šatníku najdete. Super budou především kalhoty a džíny, přičemž určitě můžete zkusit střihy do pasu a bát se nemusíte ani šortek nebo sukní. U vršků, které odhalují větší plochu kůže, volte nicméně raději šortky volnější či delší (bermudy jsou opět ve hře), a když budete sahat po sukni, rozmyslete si riskantní mini. Vhodnější budou délky nad kolena a klidně i pod ně.

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-kd, 310 Kč. AllSaints, prodává Answear, 2499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Billabong, 1495 Kč. Ro&Zo, prodává Next, 2125 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 299 Kč. Vero Moda, prodává Zoot, 529 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 299 Kč. Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Máte přece jen raději vzdušné blůzky? Vsaďte na krásné halenky se zajímavými vzory a potisky!

Reklama

Načítám