Hlavní obsah

Líčení zralé pleti. Co udělat, aby vrásky opticky zmizely?

Foto: Eva Malúšová

Líbí se vám líčení, které si vyzkoušela čtenářka Vlaďka (52)? Podívejte se do fotogalerie na podrobný postup!Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se snažíte schovat vrásky pod vrstvy líčidel, zvolily jste špatnou strategii. Na zralou pleť totiž platí přesný opak. Jak si poradit s denním make-upem, bronzem i výraznějším večerním lookem?

Článek

Začněme tím nejdůležitějším. U starší pleti se vyplatí řídit známým heslem „méně je více“. Zaměřte se na kvalitní přípravky, které nebudou zalézat do vrásek, a nepodceňujte přípravu. Pleti můžete kromě krému dopřát i sérum nebo hydratační mlhu, důležitý je také oční krém. Až poté se přesuňte k samotnému líčení.

Lehká pětiminutovka

No dobře, ve skutečnosti to možná bude desetiminutovka, vizážistka Soňa Šajdáková vám nicméně ukáže, jak na decentní denní líčení.

Vždy začínejte zmiňovaným ošetřením pleti a pokračujte make-upem s lehkou texturou. Hutné přípravky se ve vráskách často usazují a tím je ještě více zdůrazňují. Stejné nároky klaďte i na korektor a s oběma produkty šetřete. Mimochodem, z korektorů doporučujeme vybrat ten, který odráží světlo a pokožku projasní. Perleti jako takové se ale vyhýbejte – mat funguje u zralé pleti lépe.

Nepodceňujte ani obočí. Jeho tvar poupravte tužkou a lehce doplňte. Pozor, volte přirozené odstíny. Po černé by podle vizážistky neměly sahat ani tmavé typy. Pohybujte se raději na škále hnědých tónů.

S líčením očí to nepřehánějte. Stín v jemných barvách a trocha řasenky bohatě stačí. Pokud chcete oči více zvýraznit, použijte hnědou kajalovou tužkou a namalujte linku na horní víčko, těsně k řasám. Poslední tahy věnujte tvářím a rtům.

Foto: Eva Malúšová

Svěží líčení se hodí na každý den. Vyzkoušet ho můžete všechny!Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. pupalkové zpevňující pleťové sérum, Weleda, 2. make-up Diorskin Nude Skin Glowing Makeup, odstín Medium Beige 030, Dior, 3. projasňující tužka Radiant Youth Corrector Pen, Yves Rocher, 4. tvářenka Colorful, odstín Sweet On You, Sephora, 5. rtěnka Rouge Matte, odstín No Superstar, SephoraFoto: archiv firem

S bronzovým popraškem

Prodlužte si léto a do kosmetické taštičky přihoďte bronzer. Produktům, které se příliš blýskají, se ale vyhýbejte. Pro starší pleť je vhodnější bronzer v matném provedení. Nanést ho doporučujeme nejen pod lícní kosti, ale i kolem čela do kontury vlasů a na střed brady.

Bronz můžete použít i na oční víčka. Vizážistka Soňa nanesla jako podklad světlý stín, na střed víčka použila zmiňovaný bronz a do vnější části oka zvolila stín tmavě hnědý. Ten potom nanesla i těsně pod spodní víčka. Rtěnku zvolila stejně jako v předchozím případě v přirozeném tónu.

Foto: Eva Malúšová

U druhého líčení jsme vyměnili tvářenku za bronzer. Připravte se na dotazy, kdy že jste se vrátily z dovolené!Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. paletka očních stínů Colorfull 5 Eye Contouring, Sephora, 2. bronzový pudr v odstínu Natural Bronze, H&M, 3. řasenka 2000 Calorie, odstín Black 01, Max Factor, 4. gel na obočí Brow Builder, odstín Honey Blonde, Sephora, 5. rtěnka v odstínu Juicy Nectar, NoteFoto: archiv firem

Nalinkováno

Chcete se pustit do výraznějšího líčení? Sáhněte po nápadnější rtěnce a gelových linkách. Při linkování vizážistka navázala na líčení očí z předchozího looku, začít ale můžete i s čistým štítem. Na víčko naneste neutrální stín a na tomto základu veďte linku.

Dominantou líčení jsou malinové rty. Růžovočervený odstín je ideální pro ženy, které na klasickou červenou nemají odvahu nebo se v ní necítí dobře. Že vás malinová příliš nebere? Linky můžete doladit jakoukoli jinou rtěnkou!

Foto: Eva Malúšová

Gelové linky a malinová rtěnka? Ideální kombinace (nejen) na večerFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. korektor Airbrush Concealer, odstín 02 Medium, Clinique, 2. gelové oční linky Eyestudio Lasting Drama, Maybelline, 3. rtěnka Retro Matte Lipstick, odstín All Fired Up, MAC, 4. řasenka High Impact Extreme Volume Mascara, odstín 01 Extreme Black, Clinique, 5. tvářenka Bourjois, odstín 48 Cendre de Rose BruneFoto: archiv firem

A jak se nejčastěji líčíte vy?

Reklama

Načítám