Hlavní obsah

Lucku trápil velký nos. Za hodinu ho proměnili k nepoznání!

Foto: Archiv

Lucka úpravu nosu detailně probrala s plastickým chirurgem, a pak už se jen těšila na výsledekFoto: Archiv

Reklama

Lucka od dětství snila o krásném, malém a rovném nosíku. Bohužel ten její tak rozhodně nevypadal, a tak se potýkala s velkým komplexem. Usmálo se na ni ale štěstí a svůj vysněný nos vyhrála!

Článek

Devětadvacetiletá Lucie měla být nejspíš kluk. Koneckonců od dětství si raději než s panenkami kopala s míčem a vůbec se nadšeně účastnila všech chlapeckých aktivit. S bratrancem si jednou hrála na boxery a bohužel to odnesl její nosík. Ránu bratrancovou hlavou neunesl.

Místo nosíku pořádný nos

Tuhle hru Lucce její nos nikdy neodpustil a skoro to vypadá, jakoby se jí začal mstít. „V podstatě od té chvíle jen rostl. Nejdřív to začalo nenápadným hrbolem, následovalo postupné prodlužování a nakonec celkové rozšiřování,“ říká Lucie. Při pohledu do zrcadla jí prý vždy ztuhl úsměv na tváři a jediné, co viděla, byl její obrovský nos. „Stal se z toho velký mindrák. Vyhýbala jsem se fotkám z profilu a čím dál víc toužila po malém krásném nosíku, jaký vídám v televizi,“ popisuje Lucka, která se přihlásila do soutěže jedné kliniky plastické chirurgie a svůj vysněný zákrok nakonec vyhrála.

Foto: Archiv

Lucčin nos před zákrokem (vlevo) a po němFoto: Archiv

Lékaři plní sny

Pravda je taková, že operace nosu patří k těm delikátním, neboť právě nos je dominantou obličeje. Chirurgové už ale umí zázraky, v podstatě nic není nemožné. „Slečna Lucka měla větší a delší nos s hrbolem a hypertrofií chrupavek v oblasti špičky nosu. Přála si lepší profil, menší a užší nos, přiměřenější k obličeji,“ popisuje klientčino přání plastický chirurg Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

Lucii nejvíc trápil pohled na její nos z profilu. S výsledkem operace (vpravo) je více než spokojenáFoto: Archiv

Lékařům stačila zhruba hodina a Lucčin sen se stal skutečností. Pak už zbývala jen rekonvalescence. „Ta je samozřejmě individuální, ale do dvou týdnů by měly zmizet největší otoky a podlitiny. A samozřejmě je potřeba několik týdnů dávat pozor, aby nedošlo k nějakému nárazu na nos, tedy vyhýbat se různým kontaktním sportům a podobně,“ líčí plastický chirurg Martin Molitor.

Foto: Anna Kovačič

Lucka po proměně. Jak se vám líbí?Foto: Anna Kovačič

Lucka musela osm dní po zákroku nosit na nose dlahu, pak už se ale prý zapojila do běžného života a šla mezi lidi. „Myslela jsem, že to bude bolet, ale vůbec tomu tak nebylo. Vypadalo to hůř, než to bylo cítit,“ potvrzuje Lucie s tím, že se není vůbec čeho bát.

Co říkáte Lucčinu novému nosu? Hezký, že?

Reklama

Načítám