Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jídlo do stokoruny, a navíc ze surovin, které máte doma? Luxusní bramborové placky.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g nových brambor
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 ks cibule
  • 20 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička muškátového květu
  • 1 lžička kmínu
Omáčka
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 200 g tvarohu odtučněného
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory očistěte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.

02.

Cibuli nakrájejte nahrubo a smíchejte ji s bramborami. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř, muškátový květ (ten je chuťově velmi důležitý) a dobře promíchejte.

03.

Rozpalte olej a dozlatova usmažte menší placičky. Smíchejte pažitku, tvaroh, sůl, pepř a prolisovaný česnek a omáčka je na světě!

Vyzkoušejte i bramborové placky se špenátem od Marušky.

Související témata:

Načítám