Hlavní obsah
3,6
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Špenát má naštěstí poměrně dlouhou sezonu, během které můžete vyzkoušet spoustu různých receptů. Mezi těmi by rozhodně neměly chybět ani bramborové placky se špenátem a sýrem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks vejce
  • 8 ks brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 100 g sýra
  • 500 g listového špenátu
  • 5 lžic oleje
Článek

Postup

01.

Brambory (ideálně den předem) uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Studené brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V ideálním případě je až následující den smíchejte s vejcem a moukou podle potřeby.  Mouky přidejte tolik, aby těsto drželo pohromadě, příliš nelepilo a šly z něj snadno tvořit placky.

02.

Na pomoučeném válu vyválejte plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí sklenice nebo vykrajovátka vytvořte placky.

03.

Špenát mezitím spařte, krátce ho zprudka orestujte na pánvi se lžící oleje a případně slijte nadbytečnou vodu. Podle chuti přidejte asi tři prolisované stroužky česneku, osolte a je hotovo.

04.

Placky z obou stran osmažte na troše oleje dozlatova, na ně nandejte hromádku špenátu, posypte nastrouhaným sýrem, a můžete podávat!

Už jste někdy zkoušeli bramborové placky nasladko? Že ne? V tom případě je čas to vyzkoušet, připravte si povidla.

Reklama

Související témata:

Načítám