Hlavní obsah

Magická místa ve světě: Kde si dobít baterky nebo spatřit ducha?

Foto: shutterstock

Láká vás tajemno? Tak je čas vydat se na pořádný výlet někam, kde to opravdu stojí za to!Foto: shutterstock

Reklama

Po celém světě jsou roztroušena magická místa, která mají silnou pozitivní či léčivou energii, zjevují se zde duchové nebo se s nimi pojí záhadné legendy. Kam byste se rozhodně měli podívat a proč?

Článek

Prázdniny jsou k cestování ideální. Proč necestovat trochu neobvykle – na místa, která jsou nasycena magickou energií? Po celém světě jich je mnoho, tady je několik těch nejzajímavějších.

Za tajemstvím ke Stonehenge

Stonehenge je magický kamenný kruh na jihu Anglie, poblíž města Salisbury. Ačkoli jeho účel nikdy nebyl přesně popsán, existuje mnoho teorií o tom, k čemu vlastně sloužil. Nejzáhadnější je ale to, že mnohé kameny byly podle všeho přivezeny z opravdu vzdálených míst – proč? Přímo ke Stonehenge se turisté nedostanou, ale celé okolí tady přímo jiskří energií jakoby z jiných časů. Pokud toužíte pocítit tajemství na vlastní kůži, vyrazte právě sem.

Foto: shutterstock

Stonehenge je záhada, která zatím nemá rozumné vysvětleníFoto: shutterstock

Za léčivou energií do Lurd

Lurdy (Lourdes) jsou francouzské městečko, které se rozkládá pod Pyrenejemi a je celosvětově proslulé díky několikerému zjevení Panny Marie. Toto poutní místo navíc vyzařuje silnou léčivou energii, která uklidňuje nervy a léčí i dlouhodobé chronické nemoci. Mnoho poutníků se sem jezdí modlit za zázraky.

Za ženskou energií do Bánovic nad Bebravou

Slovenské město v okrese Topolčany nese magickou energii od dob čarodějnických procesů – v té době tu byla popravena čarodějnice, jejíž duše tu bloudí dodnes.

Není se ale třeba bát, tento duch je zejména ženám nakloněn a mnohé dámy toužící po otěhotnění, s problémovým těhotenstvím nebo jinými ženskými neduhy jezdí právě sem, protože je léčivá energie tohoto místa dovede zmírnit či vyřešit. Pány ale raději nechte doma, je podle všeho místní čarodějka v oblibě nemá a oni zde často nevydrží déle než několik minut.

Za meditací do Machu Picchu

Pokud se nebojíte ani dalších cest, vyrazte mimo Evropu a rovnou do Jižní Ameriky, konkrétně do Peru. Ruiny prastarého inckého města kdesi v Andách jsou odlehlým místem, které je sice hojně navštěvováno turisty, ale pořád si zachovává svou klidnou a meditativní atmosféru, která přímo vybízí k pohroužení do vlastního nitra. Pokud v sobě máte nevyřešené problémy, právě tady jsou ideální podmínky pro to, abyste se ponořili do svých myšlenek a všechno vyřešili – a u toho dali navíc báječně odpočinout celému organismu.

Foto: shutterstock

Energie Machu Picchu je nezaměnitelnáFoto: shutterstock

Za splněným přáním do Altadavenského lesa

Altadavenský les (Altadaven Wood) v Irsku je velmi magickým místem, kde je závoj mezi sférami bytí velmi tenký a díky tomu zde dobří duchové lidem plní přání.

Nejsilněji je tato energie koncentrována poblíže trůnu svatého Patrika (St Patrick’s Chair) – každý, kdo se na kamenný trůn posadí a usilovně si něco přeje, by měl mít výsledek do jednoho roku zaručen. Podobně magicky nabitá je i tamní studna svaté Brigitty (St Brigid’s Well), do které je navíc pro štěstí možno vhodit oblázek.

Za duchy do sanatoria v Kentucky na vrchu Waverly

Bývalé sanatorium a pečovatelský dům pro seniory v Kentucky ve Spojených státech je jedním z nejstrašidelnějších míst vůbec. Pokud tedy toužíte po spiritistickém setkání s dušemi zemřelých, měly by vás kroky zavést právě sem. Celý komplex budov není v příliš dobrém stavu, zatéká sem a v tlustých zdech se drží chlad.

To všechno přispívá k děsivé atmosféře místa, kde se pravidelně zjevují přízraky zesnulých – zvláště těch, kteří o své smrti neví a počínají si, jako kdyby stále byli naživu. Slyšet zde kroky v prázdných chodbách nebo spatřit siluety v opuštěných pokojích je tady na denním pořádku.

A jaká záhadná a magická místa po celém světě znáte vy?

Reklama

Načítám