Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Marmeládu použijte nejlépe nějakou méně sladkou a pikantní, dodá makovci výbornou chuť. Makovec můžete upéci i v domácí pekárně.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce marmelády
  • 1 hrst rozinek
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, mletý mák, cukr a špetku soli, promíchejte a přilijte olej a vejce rozšlehaná v mléce. Nakonec přimíchejte marmeládu a propláchnuté rozinky. 

02.

Vyšlehané těsto urovnejte do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložte do předehřáté trouby na 180 stuňů a upečte. Zda je makovec upečený, vyzkoušejte špejlí, po vytažení musí zůstat suchá. 

Načítám