Hlavní obsah

Manuál na pochopení mužů: Stačí dodržet tahle 4 pravidla!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Je to sice dost ohrané rčení, ale je prostě pravdivé. Navíc právě z neznalosti zákonitostí obou světů vznikají zbytečné sváry. Tohle je pár základních pravidel ze světa mužů.

Článek

Není to tak složité, jak by se mohlo zdát. Vlastně stačí pochopit a přijmout pár železných pravidel a hned budete se svým mužem o hodně šťastnější.

Přestanete totiž hloubat nad tím, proč je tak naštvaný, proč vás zrovna teď neobjal, i když je přece zjevné, jak moc to potřebujete, proč řekl či neřekl to či tamto, a podobně.

1. Jasně a stručně

Muži jsou většinou nekomplikovaní (ovšem rozhodně ne ve smyslu hloupí!). Jejich mozek bývá přímočarý, hledá rychlá a jednoduchá řešení. A mužskému myšlení odpovídá i verbální projev. Na nějaké sáhodlouhé proslovy a úvahy o čemkoli je moc neužije (i když výjimky samozřejmě existují). Takže v ničem, co říkají nebo dělají, nehledejte takříkajíc „něco víc“. Jestliže na otázku „proč jsi tak protivný“ řekne muž, že má hlad, je to tak. Nehraje s vámi žádnou hru, nic před vámi netají, prostě mu kručí v břiše! Nehledejte v jeho slovech žádné skryté významy, jednoduše mu věřte. Když něco říká, v drtivé většině případů to tak i myslí!

A pozor, s tímhle souvisí ještě jedna věc. Chcete-li, aby i on rozuměl vám, mluvte i vy jasně. Když něco chcete, řekněte si o to, když se vám něco nelíbí, nevysílejte „tajné“ signály v podobě vzdechů a protáhlých obličejů, jednoduše mu to sdělte.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Komunikace s muži by měla být jednoduchá a přímáFoto: fizkes, Shutterstock.com

2. Schytáváte to za jiné

Muži dokážou většinou své emoce držet na uzdě, nepropukají v hysterické výlevy před šéfem, který je právě vytočil doběla, neseřvou pojišťováka, který jim odmítá proplatit odřené auto, snaží se dané problémy řešit racionálně a efektivně.

Až doma, kde jsou v bezpečí a mohou se uvolnit, tyhle nashromážděné negativní emoce hezky vypustí. A bohužel dost často to pak doma za všechny ty protivné šéfy a pojišťováky schytáte vy. Není to fér, ale je to bohužel tak.

Neberte si to osobně! Pošlete ho s úsměvem někam (třeba do koupelny dát si ledovou sprchu nebo do kuchyně otevřít si pivo), ono ho to přejde.

3. Za muže mluví činy

Jestli čekáte, že vám bude muž pravidelně vyznávat lásku, na každé nové šaty bude reagovat s nadšením a bude blahořečit nebe, že mu na zem seslalo anděla, že vám bude líbat ruce za řízky, co jste nasmažila, prožijete nejspíš život plný zklamání.

Většina mužů toho moc nenamluví, obzvlášť pokud by tématem měly být jejich emoce a pocity. Mluví za ně činy. Sice vám neříká, že vás miluje, ale je tu s vámi už roky. Pokaždé, když je vám ouvej, podrží vás. Když jste nemocná, pečuje o vás – prostě je to váš opravdový partner. Není tohle víc než ta dvě slova „miluji tě“?

Nejspíš vás nebude vychvalovat do nebe za večeři, kterou jste uvařila. Ale vidíte ten prázdný talíř a blažený výraz na jeho tváři? To je víc než slova!

4. Muž není žena

Většina mužů (čest výjimkám) prostě nikdy nebude milovat nákupy (výlet do elektra se nepočítá), nikdy nepozná rozdíl mezi růžovou a lososovou, nikdy nedá přednost krasobruslení před hokejem, nikdy si s vámi nebude do noci povídat o tom, jak vaše kamarádka prochází bolestným rozvodem a trápí se.

Smiřte se s tím a nesnažte se muže změnit! Stejně je to plýtvání energií. Navíc, chcete přece manžela, ne manželku. Protože jinak jděte a vezměte si za ženu svoji nejlepší kamarádku!

Napadá vás ještě nějaké železné pravidlo ze světa mužů?

Reklama

Související témata:

Načítám