Hlavní obsah

Módní škola kamuflování: Jak schovat větší bříško?

Foto: Marie Bartošová

S výběrem správného oblečení jsme pomohli čtenářce LenceFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že byste měly „zakamuflovat nedostatky a vyzdvihnout přednosti“, jste už určitě slyšely milionkrát. Jak to ale převést do praxe? To vám ukáže stylistka Iva v „maskujícím“ mini seriálu. Začínáme bříškem!

Článek

Právě břicho považuje za svou nejkritičtější oblast největší procento žen. Vystouplé bříško přitom může trápit nejen dámy s větší konfekční velikostí, ale i ty, které jinak s váhou žádný větší problém nemají.

Pětadvacetiletá Lenka, která se našeho focení odvážně zúčastnila, má například konfekční velikost 38–40. Radost z oblékání jí ale kazí výrazné bříško, kvůli kterému si zažila své včetně neustálých otázek ohledně těhotenství. „Větší bříško jsem měla vždycky, i když jsem měla o dvacet kilo méně. Máme to bohužel v rodině. Zkoušela jsem to řešit i bezbolestnou liposukcí, ale bylo mi řečeno, že se s tím nedá nic dělat – prý je to genetické,“ říká čtenářka. „Když jsem po škole začala pracovat, váha šla nahoru, a bohužel se mi všechno uložilo zase jen na břiše,“ dodává Lenka, která si dala za cíl vrátit se zpátky na svou původní váhu.

Foto: Marie Bartošová

Lenka ve svém oblečení. S větším bříškem bojuje už dlouhoFoto: Marie Bartošová

Co si pro ni – a samozřejmě další čtenářky, které s touto partií marně bojují – stylistka Iva připravila?

Šatová tunika

Tohle duo je spásou pro dámy s podobným typem postavy. Strečové kalhoty nebo legíny jsou do pasu, tudíž bříško lehce stáhnou a nedopustí, aby se vám – když to řekneme ošklivě – vyvalilo přes kalhoty. Doplnit je můžete šatovou tunikou nebo jiným delším vrškem rovného střihu, doplněnými o pásek. „Ten ale nedávejte do pasu a nechte ho na bocích. Nesmíte ho ani příliš utahovat,“ upozorňuje stylistka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 999 Kč), šatová tunika (Vero Moda, 749 Kč), pásek (pietro filipi, 990 Kč), náramky (pietro filipi, 690 Kč/kus), náhrdelník (pietro filipi, 1790 Kč), boty (Mango, 1799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pouzdrová sukně s volnějším vrškem

Myslíte si, že si pouzdrovou sukni mohou dovolit jen dámy s dokonalými křivkami? Kdepak. „Pouzdrovou sukni klidně do šatníku zařaďte, musí být ale do pasu. Vršek nezastrkávejte, ale nechte ho přes sukni. Volit byste měly také sukni v tmavších barvách, které opticky uberou kila,“ říká stylistka Iva, která přesně takhle oblékla Lenku. Hledáte-li outfit pro večerní příležitost, zkuste to obdobně. Pozor, vršek samozřejmě nesmí být upnutý, ideální je lehká košile.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1499 Kč), halenka (Marks & Spencer, 1399 Kč), boty (Mango, 1599 Kč), náhrdelník (Marella, 1900 Kč), kabelka (Marella, 5300 Kč), náušnice (Vero Moda, 199 Kč), punčochy (Calzedonia, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sháníte džíny? Zapomeňte na ty s nízkým sedem. Zachrání vás naopak modely, které jsou do pasu. „Kouzlit můžete také s vršky, když přes top přehodíte sáčko nebo kabátek, který je kratší než vrstva pod ním, odvedete pozornost od bříška k útlejšímu pasu,“ radí stylistka. Podobně můžete mást i takovou drobností, jako jsou rukávy. Na místo, kde končí, se totiž bude vaše okolí soustředit nejvíce. Když je necháte končit v oblasti (chybějícího) pasu, zabodujete.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Marella, 4400 Kč), boty (Marks & Spencer, 799 Kč), sako (Only, 1099 Kč), mikina (Marks & Spencer, 1499 Kč), náušnice (Vero Moda, 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Správný top dokáže zázraky

Ke kalhotám, opět do pasu (!), můžete unosit i podobné splývavé topy, které vystouplé břicho zneviditelní. Udělají vám mnohem větší službu než klasická trička. Kalhoty mohou být i zkrácené, doplňte je ale podpatky, které vaši siluetu opticky prodlouží a, ano, také zeštíhlí. Jakmile se ochladí, přehoďte bundičku do pasu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Marella, 4700 Kč), top (Marks & Spencer, 1099 Kč), boty (Humanic, 2199 Kč), prsten (Mango, 699 Kč), náramek (Mango, 549 Kč), bunda ve fotogalerii (Marks & Spencer, 2299 Kč), psaníčko (Vero Moda, 949 Kč)Foto: Marie Bartošová

Ideální střih šatů? Co nejjednodušší

Když jsme se Lenky vyptávali na oblečení, které jí sedí, nebo nesedí, prozradila, že šaty vůbec nenosí. Prý je mít nemůže. Šaty rovného střihu, které pro ni našla stylistka Iva, jí ale padly jako ulité. Máte-li silnější střed těla, nehledejte ve střizích žádné záludnosti a vyzkoušejte co nejjednodušeji řešené šaty. Nezapomeňte je doladit doplňky a podpatky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Marella, 4300 Kč), boty (Mango, 1599 Kč), psaníčko (Mango, 999 Kč), náušnice (Vero Moda, 149 Kč), náhrdelník (Marella, 1900 Kč), prsten (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Z focení si kromě nových tipů Lenka odnesla i šátek ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Řešíte silnější boky, větší zadek nebo nevíte, do čeho obléknout vaše velká prsa? Staňte se hvězdou našeho příštího focení. Hlásit se můžete na jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit vaše fotografie, konfekční velikost a kontakt.

Styling: Ivana Pražáková

Vizáž: Michaela Kramná (MA-DA Makeup Network)

Reklama

Načítám