Hlavní obsah

Manželé na život a na smrt

Foto: Majka Votavová

Bára Kodetová a Michal Dlouhý ve hře Válka RoseovýchFoto: Majka Votavová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herecký koncert o zdánlivě šťastném manželství se v podání šarmantního Michala Dlouhého a Báry Kodetové odvíjí na prknech Divadla Na Jezerce. Osudy manželského páru se v dramatickém příběhu o rozchodu mění v boj na život a na smrt!

Článek

Oliver a Barbara se setkávají v době studentských let na aukci uměleckých předmětů. A tady se zrodí láska a skoro dokonalé manželství... To všechno se v běhu všedních dní postupně vytrácí v honbě za kariérou a penězi a po sedmnácti letech se jejich vztah mění v nenávist.

Jak může skončit zdánlivě ideální manželství? O tom je černá komedie Válka Roseových. Předlohou hry je novela světoznámého amerického autora Warrena Adlera. Ondřej Sokol, režisér a také herec, kterého jsme si zamilovali díky seriálu Ordinace v růžové zahradě, si vzal pod svá křídla hru, která se tak dočká své české premiéry.

„Je to příběh o rozchodu a také o tom, kam až může dojít vztah dvou lidí. Nic z toho, co se ve Válce Roseových odehrává, není nemožné v běžném životě. Na rozdíl od filmu, kde vystupuje jeden právník, jsou v divadelní hře advokáti dva. Příběh ukazuje, že takový rozvod se stává hlavně dílem právníků," říká o hře režisér Ondřej Sokol.

Foto: Majka Votavová

Protagonisté příběhu plného lásky i nenávisti...Foto: Majka Votavová

„Moje role Olivera je psána přímo životem," dodává Michal Dlouhý, představitel hlavní mužské role, který bude hrát v Divadle Na Jezerce poprvé.

„Válka Roseových je velkou příležitostí pro herce. A pro diváky přitažlivým a zajímavým titulem. Je to příběh, který má stále co říct. Téma je vzrušující a bohužel zřejmě věčné," dodává principál divadla Jan Hrušínský k důvodům, proč si vybral pro českou premiéru právě tuto hru.

V dalších rolích uvidíte například i Martina Preisse, Stanislava Fišera a Radku Mayerovou. Autorem scény je Adam Pitra, kostýmy jsou dílem Kataríny Hollé.

Premiéra hry je 9. října v Divadle Na Jezerce.

Reklama

Související témata:

Načítám