Hlavní obsah
2,7
(10)
Foto: Food Via Lenses, Shutterstock.com

Foto: Food Via Lenses, Shutterstock.com

Aktualizováno

Listové těsto je skvělé nasladko i naslano. Zkuste upéct masový závin. Je to hračka a pochutnáte si na něm zatepla i zastudena.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 kg hovězího mletého masa
  • 2 lžíce ostrého kečupu
  • 1 špetka soli
  • 1 plát listového těsta
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Maso osmahněte na nakrájené cibulce ma troše oleje, zalijte troškou vody a poduste doměkka, pak vmíchejte hořčici, worcester, kečup a podle chuti přidejte nasekané bylinky a opepřete a osolte. 

02.

Chladnou směs rozetřete na rozválené listové těsto, zaviňte, konce podložte, povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a troubě vyhřáté na 200 °C upečte dozlatova.

Reklama

Načítám