Hlavní obsah

Mastné vlasy, zmačkané oblečení nebo pupínky? Tyto triky vás zachrání!

Foto: mirela bk, Shutterstock.com

Přinášíme vám pár dobrých módních rad. Uvidíte, že bude život najednou snazší :-)Foto: mirela bk, Shutterstock.com

Reklama

Seznamte se se zázraky, které vás zachrání na každé vaší cestě mimo domov. Jsou jedním slovem geniální! Takže, sbohem mastné vlasy, pupínky, zmačkané oblečení nebo žmolky.

Článek

Je jedno, jestli vás čeká prodloužený víkend mimo domov, pracovní cesta nebo návštěva rodinných příslušníků, většinou se na takovou výpravu prostě člověk nezvládne připravit na 100 procent.

Jinými slovy, v koupelně/šatně zůstávají opuštěné a zapomenuté „životně nepostradatelné věci“ a na řadu přichází stará dobrá improvizace. A protože není nutné kazit si byť jedinou minutu času, naučte se pár osvědčených fíglů (na cesty).

Pro vaši maličkost

Máte mastné vlasy, odřená chodidla nebo vám na obličeji vyrašilo něco, co mělo být zapomenuto společně s pubertou? Žádný problém! Pište si...

Vlasy si žijí vlastním životem

Přetáhly jste přes hlavu svetr, učesaly se plastovým kartáčem nebo máte čerstvě umyté vlasy a ty si teď dělají, co chtějí? Lak na vlasy je v nedohlednu? V tom případě vyzkoušejte trik s kartáčem a ubrouskem, který „navlečete“ na štětinky. Statická elektřina bude rázem pryč.

Foto: Archiv firem

Dopřejte vlasům dokonalou péči a pořiďte si hřeben, který vlasy důkladně, ale přesto citlivě rozčeše. Na foto (zleva): Dtangler, 129 Kč, Tangle Teezer, 219 KčFoto: Archiv firem

Puchýře na chodidlech

Nové boty a holé nožky, to často nejde dohromady. Pomocníci jsou na tento bolavý problém dva.

„Málokomu se poštěstí, že se mu v horkých měsících nepotí nohy. Osobně doporučuji každé ráno aplikovat na chodidla hedvábí ve spreji, které perfektně funguje jako deodorant a sprej proti pocení v jednom. Druhým zachráncem je pak gel nebo pudr v tyčince proti odřeninám. Je to vlastně takzvaná druhá kůže. Natřete na místa, jako jsou paty, palce nebo malíčky, a uvidíte, že se vám hned vykročí do nového dne lépe,“ radí stylistka Veronika Králová.

Foto: Archiv firem

Nezapomínejte dopřát chodidlům pravidelnou péči a krémujte je klidně každý večer před spaním. Na foto (zleva): Clarins, 650 Kč, Weleda, 249 KčFoto: Archiv firem

Návrat do puberty

Pupínky se kvůli stresu, námaze, ponocování a dalším vlivům objeví často, i když máte pubertální období už nějaký ten pátek za sebou? Co dělat? Před spaním si na ty malé potvory naneste trochu zubní pasty. Do rána sice úplně pryč nebudou, ale případné tragédii zamezíte určitě.

Foto: Archiv firem

Akné můžete předcházet také důkladným čištěním pleti ráno a večer. Na foto (zleva): Nuxe, 249 Kč, Weleda, 279 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Kvalitní pasta na zuby a pravidelná péče vám dopomůže k zářivě bílému úsměvu. Na foto (zleva): Marvis, 169 Kč, Weleda, 129 KčFoto: Archiv firem

Mastné kořínky

Vlasoví pomocníci si hoví v pohodlí domova a vám se samozřejmě začaly mastit vlasy dříve, než bylo nutné? Zachrání vás pudr na obličej, který lehce vstřebává mastnotu. Pomocí štětce jej aplikujte ke kořínkům. Alespoň o jeden den mytí můžete s klidem odložit.

Foto: Archiv firem

Pudr na obličej vám lehce zmatní pleť. Na léto je jako stvořený! Na foto (zleva): Rimmel, 69 Kč, Bourjouis, 256 KčFoto: Archiv firem

Pro vaši garderobu

Tyto vychytávky berte jako investici do vaší domácnosti. To, co totiž umí, je přímo k nezaplacení. A uvidíte, že je ocení i vaše drahé mužské polovičky.

Sbohem, žehličko

Seznamte se s geniálním vynálezem – ruční napařovačkou. Ocení zejména ty z vás, pro které je představa žehlení přímo děsivá. S tímto přístrojem, který vypouští páru, vyžehlíte opravdu cokoli!

„Napařovačku neboli steamer využívám i mimo svou práci. Zejména si ji oblíbil partner a vozí ji s sebou na pracovní cesty. Na žehlení košil je přímo nedocenitelná. Necháte ji viset na ramínku, chvíli kolem kroužíte s tímhle zázrakem a je hotovo. Bez puků, skladů a jiných nedokonalostí,“ říká stylistka Martina Kaufmannová.

Foto: Archiv firem

Pomocí napařovačky snadno vyžehlíte i ty nejjemnější materiály. Na foto (zleva): Zara, 799 Kč, Astratex, 999 KčFoto: Archiv firem

Pryč se žmolky

Pořídily jste si svetr a ten je po pár vypráních samý žmolek? V tom případě nemůžete dále žít bez odžmolkovače. Ten nejenže žmolky odstraní, ale ještě dokáže vlákna „načechrat“ tak, že vypadá zase jako nový.

Foto: Archiv firem

Svetr plný žmolků? S odžmolkovačem žádný problém! Na foto (zleva): H&M, 399 Kč, Vila, 329 KčFoto: Archiv firem

„Žehlicí“ sprej

Tohle není sprej, který používáte před žehlením, aby to šlo lépe. Je to zázrak, který nastříkáte na oblečení zavěšené na ramínku a necháte přes noc „žehlit“. Nefunguje na umělotiny, ale pokud je oblečení alespoň z části z přírodních vláken, nebudete si ho moci vynachválit. Sprej se jmenuje Faldy, znáte ho?

Foto: Archiv firem

Ulehčete si život, jak jen to jde! S těmito vychytávkami už není co řešit. Na foto (zleva): Topshop, 1705 Kč, Astratex, 1399 KčFoto: Archiv firem

A na jaké produkty nedáte dopustit vy?

Reklama

Načítám