Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Fenykl je u nás známý spíše ve formě semínek, ale stále častěji je k dostání i jako bulvová zelenina, která by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti! Jeho sezona je v plném proudu, takže s chutí na něj!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 malé bulvy fenyklu
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky fenyklových semínek
  • 1 ks brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Na oleji spolu s fenyklovými semínky orestujte nasekanou šalotku a česnek, po chvíli přidejte fenykl nakrájený na plátky (nať schovejte na ozdobu) a ještě pár minut opékejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a vařte asi 15 minut, dokud není zelenina měkká. Jakmile se tak stane, stáhněte hrnec z plotýnky a polévku rozmixujte. Kdo chce extra jemnou strukturu, propasíruje ji ještě přes sítko.

03.

Nakonec přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Milovníci česneku mohou ještě jeden stroužek prolisovat do hotové polévky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám