Hlavní obsah

Fenyklová polévka s česnekem

Hodnocení:
(2)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Fenykl je u nás známý spíše ve formě semínek, ale stále častěji je k dostání i jako bulvová zelenina, která by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti! Jeho sezona je v plném proudu, takže s chutí na něj!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 malé bulvy fenyklu
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky fenyklových semínek
  • 1 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji spolu s fenyklovými semínky orestujte nasekanou šalotku a česnek, po chvíli přidejte fenykl nakrájený na plátky (nať schovejte na ozdobu) a ještě pár minut opékejte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a vařte asi 15 minut, dokud není zelenina měkká. Jakmile se tak stane, stáhněte hrnec z plotýnky a polévku rozmixujte. Kdo chce extra jemnou strukturu, propasíruje ji ještě přes sítko.

Krok 3: Nakonec přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Milovníci česneku mohou ještě jeden stroužek prolisovat do hotové polévky.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama