Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sezona čerstvých bylinek je v plném proudu, a tak je na čase pustit se do receptů, kterým tyto nenahraditelné pomocnice v kuchyni kralují! Vyzkoušejte tip avokádový tataráček.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks avokáda
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks pečiva
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Avokádo oloupejte, rozkrojte napůl a pomocí nože vyndejte pecku. Pak jej nakrájejte na drobné kostky stejné velikosti. Vložte je do misky a přidejte k nim co nejjemněji nasekanou cibuli a limetkovou šťávu.

02.

Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr. Pečivo nasucho opečte, pokryjte vrstvou tataráčku a podávejte.

Máte rádi avokádo? Pokud ano, rozhodně se podívejte na náš speciál, kde se dovíte nejen to, že je vhodné při dietě, ale i tipy jak ho připravit.

Související témata:

Načítám