Článek
Ať už přidáte čerstvé bylinky k bramborám, masu (báječné tipy na kuře s bylinkami najdete zde) nebo do polévky, každé jídlo hned posunou na vyšší level. Dnes vám přinášíme dva recepty, kde hraje podmanivá chuť bylinek hlavní roli! Michal se pustil do originálního avokádového tataráčku, já do kuskusového salátu, který bylinkami přímo překypoval. Kdo byl dnes lepší?
Michalův avokádový tataráček
Na 4 porce potřebujete: 2 velká avokáda, 1 červenou cibuli, hrst čerstvého koriandru, 2 lžíce limetkové šťávy, sůl, pepř, pečivo k podávání
Postup: Avokádo oloupejte, rozkrojte napůl a pomocí nože vyndejte pecku. Pak jej nakrájejte na drobné kostky stejné velikosti. Vložte je do misky a přidejte k nim co nejjemněji nasekanou cibuli a limetkovou šťávu. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr. Pečivo nasucho opečte, pokryjte vrstvou tataráčku a podávejte.
Kuskusový salát podle Kláry
Na 4 porce potřebujete: 250 g kuskusu, 4 šalotky, 4 stroužky česneku, 1 velký citron (nejlépe bio), dvě hrsti bylinek (já použila tymián, oregano, pažitku, bazalku a rozmarýn), 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 250 ml libovolného vývaru, sůl, pepř, tři hrsti polníčku, rukoly nebo baby špenátu
Postup: Máslo a olej společně rozehřejte na pánvi a přisypte na kolečka nakrájené šalotky. Když zesklovatí, přisypte nahrubo nasekaný česnek a kuskus. Směs promíchejte, zalejte vývarem a počkejte, až kuskus nasákne všechnu tekutinu. Pak vmíchejte nasekané bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř a ještě chvíli opékejte. Nakonec nechte kuskus vychladnout, pak vmíchejte polníček, vymačkejte šťávu z celého citronu a podávejte.
Máte rádi avokádo? A jaké jsou vaše bylinkové tipy?