Hlavní obsah

Ředkvičková polévka

Hodnocení:
(36)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Na jaře se všichni těšíme na novou zeleninu a jedním z prvních druhů, které s radostí vítáme, jsou ředkvičky. Někdo je má rád jen tak, někdo je dává do salátu, někdo je přidává do jarního vývaru. Zkusili jste už ale polévku, ve které jsou ředkvičky hlavní surovinou?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 svazky ředkviček
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • sůl
  • muškátový květ
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše másla. Když začne zlátnout, zaprašte ji hladkou moukou a usmažte světlou jíšku. Tu zalijte asi 800 ml vody nebo zeleninového vývaru. Přidejte omyté pokrájené ředkvičky z jednoho svazku a propláchnutou nasekanou nať z obou svazků (ředkvičky z druhého svazku poslouží na ozdobu). Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut doměkka.

Krok 2: Když jsou ředkvičky měkké, rozmixujte polévku na hladký krém. Přidejte smetanu, sůl (ta není nutná, pokud jste místo vody použili vývar) a trošku muškátového květu a ještě krátce provařte. Podávejte ozdobené na kousky nakrájenými čerstvými ředkvičkami.

Místo ředkviček můžete použít 3 kedlubny i s natí – postup je stejný. Zkusíte to?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.