Hlavní obsah

Miss Aerobik? Hodiny dřiny v posilovně!

Foto: missaerobik.cz

Finalistky absolvovaly první náročné soustředěníFoto: missaerobik.cz

Reklama

Třináct finalistek soutěže Miss Aerobik ČR má za sebou první náročné soustředění plné sportu a modelingu. Už teď si všechny dobře uvědomují, že stát se Miss Aerobik 2009 nebude nijak snadné. Není to jen soutěž krásy, je to závod na dlouhou trať - v kondici a zdravém životním stylu. A vyhraje ta nejlepší!

Článek

Energicky náročným soustředěním dívky provázela esa ze světa sportu i modelingu. Jako první soutěžící testoval stříbrný olympionik Jakub Hanák. Na začátku všem přítomným vysvětlil, jak správně cvičit na veslovacím trenažéru, a následně to i sám předvedl. Pak se už strojů ujala i sama děvčata a veslovalo se jako o závod. Samozřejmě, ten skutečný souboj přijde až za několik měsíců v přímém televizním přenosu, kdy každá finalistka bude veslovat přesně jednu minutu. Pak už bude záležet jen na tom, která ujela delší trať. (Redaktorka důrazně nedoporučuje veslovat v přítomnosti olympioniků, neboť hrozí neskutečné znemožnění, které nepřebije ani sebemilejší úsměv...)

Hned potom si některé z dívek sáhly na samé dno, když pod vedením fitness trenéra Vladimíra Korbela absolvovaly 12minutový běh. První den si finalistky vyzkoušely i práci modelky. Pózovaly totiž před profesionálním fotografem. „Ze začátku jsem byla nejistá. Celé tělo mě bolelo. Ale výsledek stojí za to," přiznává jedna z adeptek na Miss.

Večer si ještě všechny vyslechly přednášku dermatoložky. O tom, že zdravé opálení vlastně neexistuje, nechtěly některé dívky ani slyšet...

Foto: missaerobik.cz

Už máte vybranou favoritku?Foto: missaerobik.cz

I druhý den to byla dřina!

Druhý den soustředění se dívek ujala Miss Aerobik ČR 2007 Monika Horáková. Na improvizovaném mole se finalistky učily, jak správně chodit a reprezentovat tak sama sebe. „Ze začátku byly některé dívky trochu nesvé na vysokých podpatcích. Na konci workshopu však odhodily zábrany," komentuje počáteční nejistotu finalistek Monika Horáková.

Skupina soutěžících poté zula boty s podpatky a vyměnila je opět za sportovní obuv. Čekala na ně totiž příprava volné disciplíny se zaměřením na aerobik. S tím jim pomáhala ikona světa aerobiku Hanka Kynychová. V závěru soustředění se s finalistkami setkal ještě odborník na výživu Ing. Petr Havlíček. (To, že má na našem serveru vlastní poradnu, jistě víte.) Každé soutěžící sestavil individuální jídelníček, aby podávaly co nejlepší výkony.

A co dívky čeká příště? Kromě toho, že jedna finalistka půjde z kola ven, si všechny užijí adrenalinový víkend. Už teď můžeme prozradit, že okusí let na paraglidu a bootcamp! Máte mezi soutěžícími svoji finalistku? Ne? Jejich profily si můžete prohlédnout už teď na www.missaerobik.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám