Hlavní obsah

Móda: Jak vypadat mladší? Zkuste jen změnit barvu šatů!

Foto: Profimedia

Určité odstíny dovedou tvář opticky rozjasnit a odvést pozornost od vrásek, třeba jako v tomto případě, kdy se rafinovaně oblékla do tmavě modré herečka Sandra BullockFoto: Profimedia

Reklama

Ať už si to chcete přiznat, nebo ne, od určitého věku je kompliment, že vypadáte mladší, ta nejlepší lichotka. Jak toho dosáhnout pomocí barev, které si obléknete?

Článek

Nejdůležitější je, abyste ve svém oblečení zářila, nikoli působila jako šedá myš či zbytečně tvrdě. Určité odstíny umí podtrhnout vaši pleť a vlasy, takže působíte svěžím, optimistickým dojmem.

Tyrkysová rozzáří

Foto: Profimedia

Rocková diva Courtney Love ve svých dvaapadesáti a po bouřlivém životě plném večírků udělala s touto róbou značky Gucci chytrý tahFoto: Profimedia

Odstín tyrkysové dokáže rozsvítit jakýkoli typ pokožky. Existuje spousta variant této barvy, pokud jste spíš světlejší, volte raději jemnější tón. Tmavším typům sedne sytější odstín.

Foto: Archiv firmy

Splývavé maxi šaty vám prokážou během společenské sezony skvělou službu. Na foto: C&A, 2150 KčFoto: Archiv firmy

Fialová pro královny

Foto: Profimedia

Kdo by tipoval, že je britské královně Alžbětě II. už 90 let?Foto: Profimedia

Ne nadarmo je to oblíbená barva mocných žen, které i přes svou zralost chtějí působit upraveně a mladistvě. Fialovou nosí ráda nejen anglická panovnice, ale také třeba Hillary Clinton. Můžete si opět vybrat z řady tónů, svěžest propůjčí i kombinace fialové a červené.

Foto: archiv firmy

Pouzdrové koktejlky lichotí siluetě. Na foto: Dash, prodává Tamsin London za 3390 KčFoto: archiv firmy

Tmavě modrá místo černé

Perfektně nahradí černou, která od určitého věku vyznívá příliš tvrdě, protože do obličeje vnáší stín, zdůrazňuje vrásky a kruhy pod očima. Velmi tmavě modrá funguje stejně elegantně jako černá, ale je její mírnější sestrou. Pokud příležitost černou nepřikazuje, můžete ji královskou modří plně nahradit.

Foto: Profimedia

Uhodli byste, že je Sandře Bullock už přes padesát?Foto: Profimedia

Foto: archiv firmy

Tmavě modrá je ideální společnicí na formální příležitosti. Na foto: Topshop, 1599 KčFoto: archiv firmy

Šedomodrá jako holubice

Jak správně pojmenovat tento něžný tón? Holubičí šeď? Ať už mu budeme říkat jakkoli, doporučujeme ho zařadit do šatníku, protože sluší úplným bledulím i jižanským typům. Navíc, není v českých ulicích tak často k vidění, takže budete originální!

Foto: Profimedia

Herečka Tilda Swinton představuje módní ikonu, přestože nedávno oslavila již 56. narozeninyFoto: Profimedia

Foto: Archiv firmy

Nebojte se šatů v holubičí šedi! Na foto: Zara, 899 KčFoto: Archiv firmy

Jakým odstínem se chcete omladit vy?

Reklama

Související témata:

Načítám