Hlavní obsah

Móda, která sluší i ženám s menší postavou? Lenka (30) ji vyzkoušela za vás!

Foto: Eva Malúšová

Do péče stylistky jsme svěřili čtenářku LenkuFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní teorii máte zmáknutou. Víte ale, jak ji převést do praxe? Spolu se stylistkou vám představíme trendy, které můžete ihned zařadit do šatníku. I když jste stejně jako čtenářka Lenka menší postavy.

Článek

Třicetiletá Lenka nám hned v úvodu přiznala, že v módě trochu plave. Právě to byl jeden z důvodů, proč se do našeho projektu přihlásila (mimochodem, vy můžete udělat to samé – kontakt najdete pod článkem). Přestože měří jen sto šedesát centimetrů, se svou pevnou, sportovní postavou si může dovolit leccos. A ačkoli stylistka vybírala oblečení přímo pro ni, jednotlivými sestavami se můžete inspirovat všechny.

Odhalte ramena

Spadlé topy jsou v kurzu a drobné postavě vyloženě svědčí. Pozor, pokud si nechcete opticky zkrátit postavu, vyhněte se kalhotám, sklouzávajícím na boky. Klasický střih do pasu vám prokáže mnohem lepší službu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (F&F, 529 Kč), top (Topshop, 1299 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), kabelka (Mohito, 699 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč), prsteny (Claire´s, 359 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

K topům s odhalenými rameny se skvěle hodí výrazné náušniceFoto: archiv firem

Pohrajte si s páskem

Na zdůraznění pasu budeme narážet stále. Zatímco na vysokých modelkách mohou volné střihy fungovat, menší žena se v nich snadno utopí. Pokud nemáte plnější střed těla, zachrání vás pásky, které podtrhnou vaši siluetu. Stylistka pro čtenářku vybrala módní košilkové šaty, přes které přehodila o kus delší kardigan. A pozor, ke kratší délce klidně obujte boty bez podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Mango, 899 Kč), kardigan (Esprit, 1999 Kč), kabelka (Mohito, 699 Kč), boty (Reserved, 799 Kč), náramky (Reserved, 299 Kč/set), kožený pásek (Esprit, 1199 Kč), náušnice (Claire´s, 269 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Chybí ve vaší sbírce stylový pásek? Vyberte si atypický červený, univerzální šedý nebo rovnou výhodné balení dvou různých kusůFoto: archiv firem

Vezměte to zkrátka

Pokud máte štíhlé nohy, využijte faktu, že drobnějším postavám svědčí krátké délky. Chcete si pomocí podpatků přidat na centimetrech? Klidně do vysokých bot vklouzněte. S výběrem topu se ale držte při zemi a výstřih si nechte na příště.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Topshop, 1499 Kč), body (Topshop, 599 Kč), bunda (Esprit, 2299 Kč), náušnice (Reserved, 199 Kč), boty (Reserved, 1299 Kč), kožené psaníčko (Van Graaf, 2499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Vyzkoušejte i midi

Máte za to, že si bez výšky modelky můžete nechat o midi sukni jen zdát? Vyvedeme vás z omylu. Pokud nevynecháte podpatky a zvolíte pouzdrovou sukni, sahající do pasu (vršek pečlivě zastrkejte), nemusíte se zkrácení postavy bát.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Mohito, 699 Kč), košile (Lindex, 899 Kč), boty (Office Shoes, 1390 Kč), náhrdelník (Topshop, 599 Kč/set), náušnice (Reserved, 79 Kč/set), kabelka (Marks & Spencer, 1399 Kč)Foto: Eva Malúšová

Ukažte nohy v šortkách

V závěru článku se vrátíme ke krátké délce. Coby poslední tip si totiž čtenářka vyzkoušela sněhově bílé šortky. Variant, kterých s nimi můžete vymyslet, je spousta. Co říkáte třeba na spojení pudrově růžového trička a stejně laděného bomberu?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šortky (Lindex, 899 Kč), triko (Reserved, 699 Kč), bomber (Topshop, 2499 Kč), kožené boty (Wojas, 2599 Kč), náušnice (Reserved, 79 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám