Hlavní obsah

Móda léta 2012: Mějte náskok!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Donna Karan, Stella McCartney, Emilio PucciFoto: Archiv firem

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec letních výprodejů se pomalu ale jistě blíží a vy nevíte, po kterém dvakrát zlevněném kousku sáhnout dřív? Často se vám stává, že v obchodě zmateně pobíháte, v ruce máte 25 ramínek a s rozšířenými zorničkami nabíráte další a další? S naším náhledem do kolekcí na příští rok si můžete bez problémů vybrat kousek, se kterým zazáříte i příští sezonu!

Článek

Díky resort kolekcím, které představují jakýsi přechodový můstek mezi kolekcemi pro jaro/léto a podzim/zimu, si můžeme již dnes udělat představu o tom, co se bude nosit příští rok. Je to jakýsi předvoj módy pro jaro/léto 2012 a napoví něco o trendech příštího léta. Nemusíte být zrovna fanatické následkyně módních trendů, aby vás tento náhled „do budoucnosti“ zaujal a třeba vám i pomohl při rozhodování se mezi jednotlivými kousky v obchodech. Představujeme vám malou ochutnávku toho, čeho budou příští léto plné butiky i módní časopisy.

Potisky, kam se podíváš

Na jaře jsme vám přinesli článek o novém trendu, který se jako lavina přiřítil do módního světa – o potiscích. Pro ty z vás, které jim podlehly a nakoupily pár zajímavých kousků, máme dobrou zprávu! Potisky totiž z pomyslného vrcholu módních trendů hned tak rychle nezmizí. Přehlídky Gucci nebo Louis Vuitton toho byly jasným důkazem (jak nosit potisky se dozvíte zde: Móda: Objevte kouzlo potisků!).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Louis Vuitton, GucciFoto: Archiv firem

Překrásná verze červené karkulky

Nádherné červené šaty se objevovaly na resort přehlídkách poměrně často a odborníci jim věští v příští sezoně skvělou budoucnost! Narazíte-li v obchodech na šaty zářivě sytě červené barvy, neváhejte a jděte do nich. Jsou úžasné samy o sobě, a to, že v nich napřesrok budete za módní hvězdu, berte jako příjemný bonus navíc!

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Donna KaranFoto: Archiv firmy

Krajka jemná a propracovaná

Návrhářské duo Dolce opět ukázalo světu, jak vizionářské jsou jejich modely. Kolekce pro jaro/léto 2011 byla celá posetá bílou krajkou (my jsme vám jejich kolekci přibližovali v článku Trend jara: Od hlavy k patě bílá!) a tento romantický pohádkový prvek si udrží svou pozici i příští sezonu (my jsme pro vás tento trend dokonce nafotili: Čtenářky jako sicilské krásky!). Rozmýšlíte-li se, jestli si máte ten krásný bílý krajkový top koupit, myslím, že teď už byste měly mít jasno!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Alexander McQueen, LanvinFoto: Archiv firem

Psychedelické květiny

Zamilovaly jste se do letošního květinového trendu? Příští sezonu dostane umělečtější kabátek. Na přehlídkách Stelly McCartney nebo Givenchy se totiž objevily šaty, na kterých tvoří květiny fantastické obrazce a motivy, vznikající zrcadlovým převrácením. Máte-li rády zajímavé a originální kousky, uměleckému nádechu podobných šatů určitě neodoláte!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Givenchy, Stella McCartneyFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stella McCartney, GivenchyFoto: Archiv firem

Banánově žlutá

Žlutá barva je dalším trendem, který po té letošní zasáhne i sezonu příští. Letos je v kurzu spíše křiklavý a výrazně sytý odstín, v příštím roce to však vypadá, že žlutá získá poněkud tlumenější nádech – nebude tak svítivá, spíše matná a také o trochu světlejší. Bledě citronová se bude nosit na kabátcích, sukních i topech, vy se po něčem takovém můžete mrknout už teď!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Emilio Pucci, Stella McCartneyFoto: Archiv firem

Růžová kabelka – prostě neodolatelná

Přemýšlíte o koupi kabelky a nevíte si rady? Trendem resort kolekcí byly úžasné kabelky v nádherné sytě růžové barvě. Podobné jsme vám představili v článku Hit mezi doplňky: Zářivé kabelky!. Růžová kabelka je naprosto nepřehlédnutelná, rozkošná a vy už se teď můžete těšit, až příští rok vtrhnou do našich obchodů.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Loewe, Christian DiorFoto: Archiv firem

Zaujal vás některý z budoucích módních trendů?

Reklama

Související témata:

Načítám