Hlavní obsah

Móda nejen pro ženy 45+: Jak nosit růžovou barvu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Šaty, třpyt i geometrické vzory. Podívali jsme se do šatníku Gwyneth Paltrow (46) a vybrali čtyři outfity, kterými se můžete inspirovat. Co se můžete od módní ikony naučit?

Článek

Pamatujete si, že by to někdy Gwyneth Paltrow neslušelo? Už od devadesátých let, kdy se vyhoupla na žebříček módních ikon, si drží v módě úroveň, která stojí za inspiraci. Umí pracovat se střihy, různými vzory i flitry tak, aby vždy co nejvíc lichotily její štíhlé a vysoké postavě, ale zároveň nebyly příliš odvážné a ani nepůsobily lacině.

Podívali jsme se proto do jejího šatníku a vybrali čtyři outifty, kterými se můžete inspirovat. V oblibě má kostýmy, a to v nespočtu provedení, ale zrovna tak šaty. Cizí jí však není ale sportovní „athleisure“ styl. Prohlédněte si náš výběr a tipy, kde podobné věci sehnat.

Malé růžové

Malé černé šaty jsou v dámském šatníku nutností. Co ale svoji sbírku obohatit o zářivý kousek v podobě růžové? Blondýnka nebo brunetka – všem bude slušet, a uvidíte, jak vám tahle barva rozzáří pleť. Gwyneth zvolila volnější, až skoro oversized střih šatů, který bude lichotit nejvíce vysoké a štíhlé postavě. Také bude slušet těm z vás, které máte postavu tvaru jablka, to znamená hubené nohy a větší bříško. Díky volnému střihu tuto partii dobře skryjete.

Nicméně sandále, které Gwyneth zvolila, jsou trochu ošemetné. Hodně látky okolo kotníku může zbytečně zkracovat nohy. Protože Gwyneth se může pyšnit nohama až do nebe, vypadají na ní dobře. A všimněte si decentního hadího vzoru, který dodává celému outfitu trendovou tečku.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow miluje nejrůznější druhy šatů a nebrání se ani zářivým barvám (duben 2018)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Šaty Banana Republic, 2290 Kč; šaty Ted Baker, 6600 Kč, obojí prodává e-shop ZalandoFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Sandály Steve Madden, 2768 Kč; sandály Carini, 1865 Kč, obojí prodává e-shop EobuvFoto: Archiv firmy

Spousta třpytu

Viděli jste někdy lepší střih šatů, který by lichotil Gwynethiným ukázkovým dlouhým nohám? Třpytivé šaty unosíte na nejrůznější večírky, a po tom, jaký comeback slavily tuhle večírkovou sezonu, jim věštíme, že se jen tak do skupinky „out“ nepřesunou. K tomu všemu je teď ještě pořídíte ve slevách.

Střih šatů vybírejte podle své postavy, ale zavinovací jsou sázkou na jistotu. Tyhle s mašlí v pase, nebo spíš na bocích, si můžou dovolit hlavně ženy s chlapeckou figurou. Postavu tvaru jablka nebo hrušky by zbytečně rozšířily na místech, kde to není potřeba. Co se týče barvy, záleží na vašem vkusu, zda si vyberete variantu do zlata nebo stříbrna. Mimochodem, to, že má herečka pro módu cit, dokazují i její sandály. Ty zvolila v nude barvě, aby nepřebíjely už tak výrazné šaty.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow si na premiéru filmu „Avengers: Infinity War“ oblékla nádherné třpytivé šaty (duben 2018)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Šaty Madena, 2290 Kč, prodává e-shop Zalando; Šaty Iva Nikolina, 720 Kč, prodává e-shop NA-KDFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Sandály Deichmann, 649 Kč; sandály Gino Rossi, 1413 Kč (původně 2903 Kč), prodává e-shop EobuvFoto: Archiv firem

V athleisure stylu

Kombinace tenisek a šatů nás nepřestane bavit nikdy, je to totiž nesmírně pohodlná variace pro pobíhání po městě. V chladných dnech oceníte pletené šaty po kolena a s rolákem. Gwyneth zvolila geometrický vzor, který celý outfit pěkně ozvláštňuje.

Šaty mají áčkový střih a délku těsně nad kotníky. Herečce sluší, protože se může pyšnit vysokou postavou, ale pokud jste menší, zvolte raději délku maximálně ke kolenům. Stejně dobře jako áčkový střih budou vypadat i šaty v rovném nebo upnutém provedení.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow ráda nosí různé grafické vzory (leden 2019)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Šaty Esprit, 2299 Kč; šaty Tommy Hilfiger, 3590 Kč (původně 5130 Kč), prodává e-shop ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kabát Zara, 3299 Kč; tenisky Reebok, 2597 Kč, prodává e-shop About You Foto: Archiv firem

Černá klasika

I když se monochromatický outfit v černé barvě může zdát jako nuda, Gwyneth vás přesvědčí, že není. Klíčem k úspěchu je nakombinovat různé materiály – rolák z úpletu a koženou sukni. Výsledkem je super elegantní a sofistikovaný outfit vhodný na schůzky i večerní akci.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow umí skvěle pracovat s oblečením tak, aby zdůraznilo její štíhlou a vysokou postavu. Zde se jí to podařilo díky jednobarevnému outfitu (říjen 2018)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Rolák H&M, 599 Kč; semišové lodičky Ojju, 1299 Kč, prodává e-shop ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kožená sukně Ivy & Oak, 5390 Kč (původně 6350 Kč), prodává e-shop Zalando; sukně z imitace kůže Esprit, 2499 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Jaký outfit se vám líbí nejvíc?
Růžové šaty
4,5 %
Blýskavé šaty
7 %
Šaty s kabátem
27,5 %
Celočerný outfit
61 %
Celkem hlasovalo 2713 čtenářů.

Líbí se vám styl Gwyneth Paltrow?

Reklama

Související témata:

Načítám