Hlavní obsah

Módní divočina: Propadněte zvířecím potiskům!

Foto: Jakub Jurdič

Vrhněte se do zvířecích vzorů s nadšením, ale také s rozmyslem!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Nosily se, nosí se a nosit se budou. Zvířecí potisky rozhodně nejsou jen pomíjivým trendem, který by vymizel s nástupem nové sezony. Jak trochu té módní „divočiny“ dostat do šatníku? Tady je pár tipů!

Článek

Spousta žen zvířecí vzory obdivuje, ale mnoho si jich na ně zároveň také vůbec netroufne. Ano, jsou odvážné, jsou nápadné, ale pokud víte jak na ně, mohou vypadat opravdu skvěle. V případě zvířátek je ale zapotřebí určitá střídmost, přistupovat byste k nim měly opatrně. Inspirovat se můžete modely, které oblékla naše krásná čtenářka Simona.

Ze světa hadů

Přestože hady většina žen příliš v lásce nemá, jejich vzoreček rozhodně stojí za pozornost. Skvěle vypadá na doplňcích, ve velkém si ho ale můžete dopřát třeba na šatech. Pozor, nesnažte se jej v dobré víře doplnit dalším plazem. Jeden had stačí.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Mango, 999 Kč včetně pásku), kabát (Lindex, 1499 Kč), boty (Zara, 999 Kč), punčocháče (Calzedonia, 249 Kč), prsten (Topshop, 310 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Barevné šelmy

Nejrozšířenějšími zvířecími potisky jsou ty, který patří šelmám. Nemusí jít ale jen o přesnou interpretaci. V módě jsou i kousky v nejrůznějších barevných provedeních. Zářným příkladem je top v několika odstínech, který zdobí krajkový lem. Potisk na topu je decentní, dovolit si proto můžete (podobně decentní!) doplněk v podobě psaníčka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kožená sukně (Mango, 1899 Kč), top (Zara, 699 Kč), kožená bunda (Matthew Williamson for Lindex, 4999 Kč), kožené boty (Guess by Marciano, 8850 Kč), kožené psaníčko (Mango, 1799 Kč), náramek (Topshop, 445 Kč), svetr z angorské vlny (Zara, 2499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pro milovnice leopardů

Pokud jste propadly potiskům šelem a nechcete je vytáhnout jen jednou za čas, pořiďte si je rovnou na kabátě. Stylovou klasikou, ve které vás opravdu nikdo nepřehlédne, je leopard. Slušet bude všem jednodušším modelům. Stylistka Veronika ho zkombinovala s koženými kalhotami a lehkou halenkou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 2799 Kč), košile (Vero Moda, 949 Kč), kabát (Zara, 2999 Kč), prsten (KappAhl, 199 Kč), boty (Guess by Marciano, 5450 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Decentní zebra na lodičkách

Jedním z nejdecentnějších vzorů je černobílá zebra. My jsme jí tentokrát příliš prostoru nedali, zaměření se na boty je ale super způsob, jak si zvířátka užít i v případě, že si na velké potištěné plochy netroufáte. Se světem zvířat je úzce spojený i náhrdelník s koníkem a umělý kožíšek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kožené kalhoty (Isabel Marant pro H&M, 6999 Kč), košile (Topshop, 1305 Kč), kožich (Bershka, 1899 Kč), boty (Bershka, 899 Kč), náhrdelník (Lindex, 525 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Opomíjené žirafy

Žirafy jsou v módě tak trochu diskriminované, my se za ně ale rozhodně přimlouváme. Na halence jim to totiž sekne. K srdci si vezměte i tip stylistky Veroniky a nebojte se zvířátka zkombinovat s dalším vzorem, třeba jemným proužkem na kabátě.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Mango, 799 Kč), halenka (Vero Moda, 599 Kč), kabát (Zara, 4999 Kč), kožené boty (Mellow Yellow, Dušní 3, 4199 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám