Hlavní obsah

Módní investice, která se vyplatí? Kožené kalhoty!

Foto: Filip Matušinský

Inspirativní sestavy jsme nafotili s naší krásnou čtenářkou KatkouFoto: Filip Matušinský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obviňovat je z toho, že jsou pouhou sezonní záležitostí, rozhodně nemůžete. Kožené kalhoty se nosí už nějaký ten pátek a na poli módy si vydobyly neotřesitelnou pozici. Proč se je vyplatí vlastnit?

Článek

Kožené kalhoty nejsou v módě žádnou novinkou, jejich výskyt nicméně stále strmě stoupá. Pokud jste jim ještě nepřišly na chuť, možná vás nalomí jejich variabilita.

Obavy, jestli je budete mít k čemu nosit, rozhodně nejsou na místě. V tomto ohledu vám poslouží stejně dobře jako oblíbené džíny – i kožené kalhoty se dají nosit téměř ke všemu. Pokud s nimi teprve začínáte nebo jste zrovna ve fázi šetření, nebojte se sáhnout po koženkové variantě.

Jděte na to zlehka

Kontrasty fungují. Nic nesvědčí drsné kůži více než lehká košile nebo halenka. A když je sněhově bílá, tím lépe. Stylistka Irena sestavu propojila s hitem letošního jara – tenoučkým trenčkotem, který téměř připomíná župan. Pokud chcete zachovat minimalistický ráz outfitu, s doplňky to nepřehánějte.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 5999 Kč), kabát (Lindex, 1799 Kč), halenka (Marks & Spencer, 629 Kč), kožené boty (Baťa, 2199 Kč), náramek (Ti Sento, 8549 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Pořídit si můžete i kalhoty z umělé kůže. Třeba tyto!Foto: archiv firem

Neignorujte krajku

Sázkou na jistotu je i mix kůže s krajkou. My jsme se tentokrát pustili do barevné varianty a Katku oblékli do ostře oranžového vršku. Třetím do party se stal semišový kabát – broušená kůže se mimochodem proměnila z tak trochu opomíjeného materiálu v super módní záležitost.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 5999 Kč), top (Lindex, 899 Kč), semišový kabát (Mango, 4999 Kč), boty (Marks & Spencer, 1199 Kč), trojitý prsten s perlami (Mango, 249 Kč), široký prsten (Dyrberg/Kern, 2299 Kč)Foto: Filip Matušinský

Proužkovaná

Kožené kalhoty a tenký, proužkovaný svetr jsou nadčasovou záležitostí. Slušet vám budou dnes, zítra i za pár let. Pokud chcete sestavu dotáhnout k dokonalosti, přidejte lodičky. Klidně rovněž proužkované.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 5999 Kč), svetr (Mango, 799 Kč), boty (Marks & Spencer, 1399 Kč), psaníčko (Mango, 599 Kč), sluneční brýle (Baťa, 399 Kč), prsten velký (Mango, 299 Kč), prsten se srdíčky (Dyrberg/Kern, 2299 Kč)Foto: Filip Matušinský

Módní trojice

Vyzkoušet doporučujeme i kombinaci halenky, vesty a pásku – na jaro je perfektní. Čeká vás celodenní běhání po městě? Klidně vklouzněte do bot bez podpatku.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 5999 Kč), košile (Mango, 899 Kč), vesta (Mango, 1499 Kč), boty (Tally Weijl, 799 Kč), pásek (Mango, 499 Kč), hodinky (Dyrberg/Kern, 5299 Kč)Foto: Filip Matušinský

Ponča a plédy

Loňský trend ponča, plédů a pelerín pokračuje. Až vás přestane bavit oblíbený kardigan, nahraďte ho právě pončem. K úzce střiženým kalhotám se hodí skvěle, stejně jako stylový klobouk. Co se týče obuvi, projdou vám placky i podpatky. Druhou variantu volte v případě, že jste nižší postavy. K delšímu ponču to bude téměř nutnost.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené kalhoty (Mango, 5999 Kč), triko (Tally Weijl, 199 Kč), klobouk (Tally Weijl, 529 Kč), pončo (Tally Weijl, 799 Kč), kožené boty (Baťa, 1399 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Dáte přednost plédu přes ramena, nebo ponču?Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám