Hlavní obsah

Módní odstíny šedé: Pohromadě vypadají skvěle!

Foto: Marie Bartošová

Šedá barva nemusí být vůbec nudná. Podívejte se!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pozici „nové černé“ se směle dere barva s nevalnou pověstí: Ano, řeč je o šedé. Zapomeňte na pověry o nudě, myších a poddejte se nesčetnému množství jejích odstínů. Zkusit to můžete třeba takhle!

Článek

Nejrůznější odstíny šedé se střídaly i na módních přehlídkách pro podzim a zimu. Nuda? Kdeže!

Šedá sice není jednou z nejvýraznějších barev, přesto má několik nesporných předností. Ideální je jako základ minimalistického stylu, kdy se usiluje o čistý, nerušivý outfit, založený na střihu. Jako neutrální barva dá zároveň více vyniknout jednotlivým kouskům, nejlépe proto vypadá na oblečení se zajímavými prvky.

Vyzdvihnout musíme i fakt, že si skvěle rozumí s drtivou většinou barev. Pokud se ale chcete držet podzimního trendu, zkuste šedou smíchat s… další šedou! Inspirovat se můžete modely, které jsme nafotili s naší čtenářkou Karolínou.

Objemný rolák

Ano, tohle je opravdu rolák ve velikosti S. Ovšem v oversized provedení. Stylovou dvojku bude vytvářet s kouskem, který je na rozdíl od něj prostorově skromný. A nemusí to být jen krátká sukně, podobně poslouží i úzké kalhoty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: rolák (H&M, 1799 Kč), náramky (Mohito, set – 199 Kč, s mašličkou – 169 Kč). Kompletní look uvidíte ve fotogaleriiFoto: Marie Bartošová

S pastelově růžovou

Jedinou barevnou výjimkou v naší ódě na šedou je sukně v midi délce s efektem lakované kůže. Spojení s jemnou pastelově růžovou totiž funguje víc než dobře. Za zmínku stojí i kožená bunda s vysokým límcem a klobouk, který by ve sbírce vašich podzimních doplňků rozhodně neměl chybět.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 1299 Kč), kožená bunda (The Item, 5300 Kč), klobouk (Reserved, 399 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), prsteny (H&M, 199 Kč/kus), kožené psaníčko (The Item, Maison Martin Margiela, 4500 Kč)Foto: Marie Bartošová

Stylová pelerína

Módní heslo podzimu? Ruce ven! Stylové peleríny budou v kurzu. Kromě svetříku pod ně můžete natáhnout i vysoké rukavice. Chcete-li si se svým modelem trochu pohrát, nebojte se elegantní pelerínu odlehčit čepicí, která svým tvarem připomíná kšiltovku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: svetr (Lindex, 699 Kč), sukně (Lindex, 699 Kč), pelerína (United Colors of Benetton, 2849 Kč), čepice (Lindex, 399 Kč). Kompletní look uvidíte ve fotogaleriiFoto: Marie Bartošová

V huňatém kabátku

Zahalit se můžete i do huňatého kabátku. Jeho objemnějšímu tvaru bude slušet tenký pásek, díky kterému nebude kabátek působit tak mohutně. I tak bychom ho ale doporučili výhradně dámám s útlou horní polovinou těla. Neotřelé je i spojení pouzdrové sukně s ležérní mikinou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 899 Kč), mikina (Vero Moda, 1099 Kč), kabátek (Vero Moda, 1599 Kč), pásek (H&M, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Exkurze do pánského šatníku

Letošní podzim přeje mužům – respektive jejich oblečení. Můžete se vkrást do šatníku vašeho partnera (jako naše stylistka, která si od manžela vypůjčila motýlka) nebo si pořídit nějaký kousek v pánském stylu. Zajímavou volbou je kombinace saka s legínovými kalhotami, které jsou střihem typicky ženské, ale provedením připomínají pánské kalhoty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (United Colors of Benetton, 899 Kč), oversized kabát (Mango, 2699 Kč), legínové kalhoty (Mango, 699 Kč), sako (Mango, 1399 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), motýlek (stylistky vlastní), aktovka (Reserved, 899 Kč)Foto: Marie Bartošová

Reklama

Načítám