Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Mrkvová polévka! Že zní název polévky všedně a možná už trochu okoukaně? Chyba lávky! Když do ní totiž přidáte „tajnou“ ingredienci, rázem se promění v naprostou delikatesu. Chcete zjistit, v čem spočívá její kouzlo? Prozradíme vám to!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 6 ks mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 200 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na půlkolečka. V hrnci na oleji a másle zpěňte nahrubo nakrájenou cibulku, přidejte mrkev a krátce ji prohřejte.

02.

Pak vše zalijte vývarem a asi 15 minut vařte. Zahustěte smetanou, dochuťte chilli, solí, pepřem a především pomerančovou kůrou! Polévku rozmixujte v hladký krém. Podávejte posypanou nasekaným koriandrem.

Zaujala vás tato kombinace? Pokud i zachutnala, vyzkoušejte mrkvový salát s tofu a pomeranči.

Reklama

Související témata:

Načítám